SERVIS

Od svibnja nove EU oznake za gume osmišljene da potrošačima pruže više informacija

Krajnji korisnici mogu pristupiti dodatnim informacijama o odabranoj gumi u EU bazi podataka skeniranjem QR koda na oznaci
Nove EU oznake za gume
 Continental

U svibnju ove godine. godine bit će predstavljena nova EU oznaka za gume kako bi potrošači dobili sveobuhvatnije informacije o značajkama odabrane gume. U novoj oznaci restrukturirani su razredi otpora kotrljanja i performansi kočenja u mokrim uvjetima, a proizvodnja buke odsad će biti označena brojem decibela i slovima A, B ili C.

image
Nove EU oznake za gume
Continental

Krajnji korisnici mogu pristupiti dodatnim informacijama o odabranoj gumi u EU bazi podataka skeniranjem QR koda na oznaci.

Dodatna nova značajka odnosi se na dva piktograma koji označuju je li riječ o automobilskoj gumi s prianjanjem na snijegu u skladu s EU-ovim standardima tipnog odobrenja poznatim i kao "test pahuljica" i/ili gumi bez šiljaka koja pruža prianjanje na ledu u skladu s novim ISO standardom. Od svibnja 2021. informacije s EU oznaka za gume moraju biti dostupne i za gume za teška komercijalna vozila (razred C3).

image
Nove EU oznake za gume
Continental

Razredi od A do C na novoj će oznaci ostati nepromijenjeni. Gume C1 i C2, i za automobile i za kombi vozila, koje su po otporu kotrljanja i prianjanju na mokrom prethodno pripadale razredu E odsad će pripadati razredu D, koji je dotad bio prazan, a gume koje su dosad bile u razredima F i G pripadat će razredu E. Tako će oznaka biti jasnija i jednostavnija za tumačenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2021 12:14