DA ČOVJEKU POZLI

OVO SU NAJPRLJAVIJA MJESTA U KABINI AUTA Leglo plijesni i bakterija znanstvenici pronašli na elementu koji se nikada ne pere a stalno se koristi!

 
 Andriy Popov / Panthermedia / Pr

Postoje različiti tipovi vozača – neki će auto praonicu posjetiti i nekoliko puta tjedno, dok ima onih koji se ni ne sjećaju kada su zadnji put oprali svoj automobil.

Mnogi ipak tvrde kako stanje automobila otkriva puno o čovjeku, no mi nećemo ulaziti u takve rasprave.

Ipak, sigurni smo kako mnogi žive u uvjerenju kako je interijer njihovog limenog ljubimca čist, no realnost je ipak drugačija. Naime, nova istraživanja pokazala su kako stvari baš i nisu idealne, a ovim putem prenosimo rezultate.

Mjesto s najviše bakterija u automobilu prema istraživanju Healthy House Instituta gotovo je uvijek – prekidač za radio.

Profimedia

Zvuči logično – koristi se svakodnevno, a mogu ga koristiti i drugi putnici, pa se samim time broj bakterija povećava.

I dok ćete vanjski dio automobila često prati, unutrašnjost je često zapostavljena, a mnogi pod pranjem unutrašnjosti podrazumijevaju tek brisanje stakala i usisavanje.

Prekidač za radio tako često ostane zapostavljen i „prljav”. Zbog sličnog razloga kao druga „kritična točka” navode se pojasevi.

Close-up Of A Man Sitting In Car Fastening Seat Belt, Image: 251254185, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia
Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Zapitajte se sami – kada ste zadnji put očistili pojaseve koje pritom svakodnevno koristite vi i svi vaši putnici (barem se nadamo da koriste zbog njihove i vaše sigurnosti).

Slijede prekidači za otvaranje prozora, upravljač, sjedala, pretinac za držanje kovanica (na onim modelima koji imaju isti), držači za čaše te kontrolna ploča.

Renault

Sve su to dijelovi koji je gotovo svakodnevno koriste i dodiruju, a kao što smo već spomenuli – često su zanemareni prilikom čišćenja.

Po pitanju plijesni rezultati su gotovo identični onima vezanim uz bakterije, jedina razlika je ta da je prekidač radija završio na 4. mjestu, dok su pojasevi osvojili neslavno prvo mjesto.

/ Aston Martin

Još jedno istraživanje portala netquote.com pokazalo je kako su ove brojke u automobilima koji se koriste za „car share” u prosjeku 3 puta gore, što su itekako loše vijesti za sve hipohondre budući da je ovakav način transporta vrlo vjerojatno budućnost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2022 20:55