obratite pažnju

Pijesak s plaže uzrokuje štetu na karoseriji: Tri koraka kako ga sigurno ukloniti bez oštećenja laka

Automobil mora biti temeljito očišćen jer pijesak s vremenom postaje sve "ljepljiviji" i može izazvati veliku štetu na laku

Pijesak na automobilu (ilustracija)

 Profimedia

Kolovoz je na izmaku, a za mnoge i godišnji odmori. Povratak s godišnjeg znači da auto ima više prljavštine po sebi. Iz toga razloga, pranje je bitno, ali uklanjanje pijeska može biti štetno za automobil.

Postoje neke tehnike čišćenja koje se čine dobre, ali koje mogu oštetiti karoseriju. Automobil mora biti temeljito očišćen jer pijesak s vremenom postaje sve više nasut i može izazvati nepopravljivu štetu na karoseriji, prozorima ili prednjim svjetlima. Ovo su osnovni savjeti:

image

Pranje automobila (ilustracija)

Profimedia

Koristite zrak pod pritiskom. To je prvi korak do pravilnog čišćenja. Ako nemate kompresor kod kuće, možete ga pronaći na benzinskoj pumpi. Bitno je ukloniti sav pijesak prije nego što krenete prati vozilo vodom.

Nakon uklanjanja pijeska zrakom koristi se voda pod pritiskom, kako ne bi bilo trljanja rukom u slučaju da je nešto pijeska ostalo. Zbog toga je preporučljivo ne koristiti tvrde krpe ili spužve. Ne zaboravite oprati donji dio automobila.

Ako odlučite predati auto stručnjaku da ga opere, izbjegavajte praonice s valjcima s plastičnim četkama. Za unutarnje čišćenje nema velikih tajni - usisivač, preciznost i strpljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2023 21:58