postoji dobar razlog

Policija upozorava: Ovaj predmet nikad ne smijete ostaviti u pretincu za rukavice automobila

Ova se preporuka temelji na iskustvu policije u brojnim državama EU koju je već više puta izdala vozačima

Pretinac za rukavice, ilustracija

 Panthermedia/Profimedia

Prema podacima kojima upravljaju osiguravajuća društva, diljem Europe se svake godine ukradu stotine tisuća vozila, a u Hrvatskoj od 500 do 700 primjeraka. No ni provale u automobile nisu rijetkost kako bi se otuđile neke stvari.

image

Lopov, ilustracija

Profimedia

Ovdje dolazimo do situacije da se često kao nastavak krađe automobila, ili stvari iz automobila neposredno potom dogodi i pljačka doma vlasnika auta. Kako? Razlog je vrlo jednostavan, a tiče se onog što svi barem ponekad činimo - ostavljamo ključeve od stana na vidljivom mjestu u nekom otvorenom odjeljku za stvari, ili u pretincu za rukavice kad otiđemo iz automobila, piše eldebate.com.

image

Ključevi, ilustracija

Profimedia

Tada je tek pitanje minuta da lopov pronađe adresu vlasnika, jer samo mora pogledati u dokumente automobila ili policu osiguranja pa čak i kad je automobil službeni, u dokumentaciji se mogu lako pronaći podaci vozača.

Dakle, taj prečesto uobičajen postupak ostavljanja ključeva u automobilu može postati mnogo ozbiljniji problem, pogotovo zato što se radi o nepažnji koja može dovesti i do toga da bi nakon pljačke stana ili kuće, osiguravajuće društvo moglo odbiti pokriti potraživanje.

image

Ključevi od stana, ilustracija

Profimedia

Na koncu, ne olakšavajte lopovima nikad, izbjegnite ostavljati na vidljivom mjestu bilo kakve predmete, od torbi do naočala ili bilo koje vrste elektroničkog uređaja. Danas je sve meta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 17:36