NEMOJTE ZABORAVITI

Stručnjaci upozoravaju vozače na čestu grešku zimi, a tiče se tekućine za pranje vjetrobrana

Ako tekućina nije dobro razrijeđena, stakla bi se mogla smrznuti tijekom vožnje, kažu stručnjaci

Zaleđeno vjetrobransko staklo

 AAA

Svi znaju da ceste mogu biti opasnije u hladnijim mjesecima - posebno kada je mraz ili pada snijeg kao ovih dana na našim prometnicama. Vozače upozoravamo na uobičajenu pogrešku zimi koja možda dovodi živote u opasnost, jer samo u posljednjih nekoliko dana već je bilo više nesreća nakon što je stiglo hladnije doba.

image

Zaleđeno vjetrobransko staklo

Profimedia

Stručnjaci pozivaju ljude da osiguraju da i njihov automobil bude u stanju za sigurno putovanje. Otkrivamo jednu od najčešćih pogrešaka koje vozači čine kada je u pitanju njega vozila zimi. Iako je odgovarajuća količina tekućine za pranje vjetrobranskog stakla neophodna tijekom cijele godine, zapravo postoje različita pravila za različita godišnja doba.

image

Tekućina za pranje vjetrobranskog stakla

Web Screenshot

Zimi je bitno da ljudi drugačije razrjeđuju sredstvo za pranje vjetrobrana, kažu stručnjaci. Ako tekućina nije dobro razrijeđena, stakla bi se mogla smrznuti tijekom vožnje. Jedan stručnjak je rekao za The Mirror: "Previše vode moglo bi smrznuti i vaš sustav za pranje vjetrobrana, jer su omjeri razrjeđivanja za zimsko vrijeme potpuno drugačiji od ljetnih".

image

Zaleđeno vjetrobransko staklo

AAA

"Kako biste spriječili smrzavanje, trebali biste provjeriti predložene omjere razrjeđivanja koji mogu biti navedeni na boci, inače je dobro pravilo osigurati da vaša otopina bude koncentriranija tijekom zimskog razdoblja".

U međuvremenu, drugi su posljednjih dana na društvenim mrežama podijelili svoje trikove za odmrzavanje automobilskih stakala. A vozači su također upozoreni na moguće kazne zbog zaleđenog ili nepreglednog vjetrobranskog stakla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. siječanj 2023 13:58