VOZILI SMO

FOTO Visoki C kod Citroëna je DS4!

Citroën s novim DS4 želi konkurirati etabliranim modelima iz Ingolstadta i Münchena

Citroën je na tržište pustio svoj drugi adut iz DS linije. Nakon što su krajem 2009. probili led s modelom DS3, stigao je red i na predstavnika u kompaktnoj klasi.

Kvalitetni materijali

Premda je francuski novitet DS4 vizualno znatno napredniji i atraktivniji od običnog C4, u globalu se radi o identičnim automobilima. Ista ponuda motora, podvozje, instrumentna ploča ili primjerice svjetla samo su dio popisa zajedničkih elemenata. Ipak, Citroënovi stručnjaci svoju DS liniju predstavljaju kao stepenicu više u pogledu luksuza pa su i mnogi detalji na vanjskom i unutarnjem dijelu napravljeni u tu svrhu.

Korištenje osjetno kvalitetnijih materijala, fine kože na armaturi i vratima te kromirani detalji koji se provlače kroz cijeli interijer odaju da DS4 cilja na potpuno drugačiju klijentelu. Na prvom susretu s novim članom DS obitelji vidjeli smo i jedan uistinu neobičan detalj, a radi se o stražnjim vratima na kojima se ne mogu spustiti prozori. No, bez obzira na tu neobjašnjivu manu, kompletan dojam unutrašnjosti bez ikakve dvojbe zaslužuje vrlo dobru ocjenu.

Pet snažnih motora

U ponudi motora nalaze se po tri benzinske i dvije dizelske varijante. 1.6-litreni VTi motor u osnovnom izdanju razvija 120 KS, dok su u ponudi i snažnije THP izvedbe s turbopunjačem sa 150 odnosno 200 KS. Osnovni HDi dizelaš razvija snagu od 110 KS (dostupan je i e-HDi 110 KS), a snažniji 160 KS.

Uz tri paketa opreme, na našem će tržištu kupci moći odabrati i ručni mjenjač s pet, upravljani ručni mjenjač sa šest, te ručni mjenjač s također šest brzina. Početak prodaje na hrvatskom tržištu predviđen je za dva tjedna, a cijena osnovnog modela DS4 Chic VTi 120 iznosi 149.500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 15:39