PAKET ZA PET

Test: Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel mami cijenom, te svime što nudi za 119.900 kuna

Šarmantni francuski crossover iznimno je pristojno opremljen u svom najpovoljnijem izdanju i pokretan turbobenzincem od 110 KS
Citroen C3 Aircross 2020.
 Zvonimir Jurčić

Puno svega za ne prevelik novac. Nije li to formula koja bi razveselila svakog kupca novog automobila? I to u klasi gradskih crossovera koji je jedan od trenutno najzastupljenijih na tržištu? E, upravo je jedan takav paket složio Citroen te ponudio C3 Aircross u cjenovno najpovoljnijem izdanju. Podsjetimo: C3 Aircross već smo ranije testirale te se uvjerili kako taj model u jednom manjem formatu na "povišenim nogama" koji je sasvim upotrebljiv u gradu, nudi jako puno prostora u kabini za putnike te vrlo dobar komfor vožnje i izvan gradskih zidina. Prtljažnik pritom nudi solidnih 410 litara, a preklapanjem stražnjih naslona raste na 1289 litara.
Njegov je karakterističan izgled pritom još jedan od aduta jer donosi karakter u klasu, posebice njegov prednji kraj.

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Marin Tomas

Sada za 119.900 kuna u Paketu Feel na akciji dolazi sa serijskim Connect radiom sa 6 zvučnika, 7 inčnim dodirnim zaslonom, električno preklopivim retrovizorima, pomoći pri parkiranju straga, električni podizačima prozora (sprijeda i straga), upravljačem presvučenim kožom, krovnim nosačima, LED dnevnim svjetlima te naprednim sustavi za pomoć u vožnji. Odnosi se to na upozorenje za nenamjerno prelaženje vozne trake, pomoći pri kretanju na kosini, prepoznavanje znakova ograničenja brzine, automatsko paljenje svjetala...

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Zvonimir Jurčić

I trendovska dvobojna karoserija stiže serijski, a plus je i što su ukrasni poklopci kotača toliko spretno dizajnirani da će ih mnogi zamijeniti za aluminijske naplatke. Uz sve to, ovakav "lijepo složeni" C3 Aircross pokreće vrlo živahan 1,2-litreni trocilindarski turbobenzinac od 110 KS i 205 Nm.

Lijepo vuče uz nešto izraženiju buku na visokim okretajima, ali pritom osvaja poletnošću te odličnom suradnjom sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji nije razočarao dužinom hodova između stupnjeva ili preciznošću.

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Marin Tomas

S masom od 1,2 tone C3 Aircross nije pretežak pa ni ne čudi da 100 km/h iz stajanja hvata za brzih 10 sekundi i vozi preko 180 km/h. Pritom veseli i činjenica (naravno ako nećete stalno izvlačiti maksimum iz motora već voziti umjereno u svim uvjetima) da se potrošnja kreće oko vrlo prihvatljivih 6,5 litara. Vozač se za volanom smješta sjajno u poslovično vrlo udobnim sjedalima, ergonomija i preglednost su uzorni (ako izdvojimo upravljanje klima uređajem koja nije automatska) i tada možete krenuti na vožnju.

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Marin Tomas

A ona je udobna, čak i na kvrgavom asfaltu, no s druge strane premda je upravljač dobro podešen za pružanje točnih povratnih informacija s asfalta ispod kotača, naginjanje karoserije u brže odvezenim zavojima je primjetnije.
Na koncu, iznenađujuće dobra ponuda iz Citroena s cijenom od 119.900 kuna koja je više nego poštena s obzirom na to da je riječ o novom, "trendy" automobilu s aktualnom platformom i tehnologijom, uvjerljivog motora i opreme koja je koncipirana u skladu s vremenom - moderna i cjelovita, kao za udobnost, tako i za sigurnost.

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Marin Tomas

U ovom automobilu možemo zamisliti mlađe obitelji s ograničenim budžetom koji traže moderan obiteljski novi automobil, kao i parove seniore, svejedno, a svi se pritom mogu pohvaliti "kako su kod ove kupnje dobro prošli" i dobili lijepu vrijednost za svoj novac.

image
Citroen C3 Aircross 2020.
Marin Tomas

TEHNIČKI PODACI
Motor turbobenzinski, 1199
Snaga 81 kW/110 KS pri 5500/min
Moment 205 Nm pri 1750/min
Mjenjač ručni, 6 stupnjeva
Dimenzije 415x176x164 cm
Osovinski razmak 260 cm
Prtljažnik 410/1289 litara
Gume 215/55 R17
Težina 1560 kg
CO2 ispuh 110 g/km
MJERENJA
Brzina 183 km/h
0-100 km/h 10,1 sekundi
Potrošnja 6,5 l/100 km

Cijena 119.900 kuna

OPREMA Feel - ručna klima • multimedija s dodirnim zaslonom od 7 inča • USB • Bluetooth • el. podizači stakala • stražnji parkirni senzori • dvobojna karoserija s krovom u Perla Nera boji • ukrasni poklopci kotača od 16 cola • paket Color crni (krovni nosači i retrovizori • LED glavna svjetla • putno računalo • upravljač u koži, podesiv po visini i dubini • sjedalo vozača podesivo po visini • regulator brzine • utičnica od 12V • pomoć pri kretanju na uzbrdici • prepoznavanje prometnih znakova • upozorenje za nenamjernu promjenu trake • rezervni kotač

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:25