POŽELJAN MONOVOLUMEN

TEST Seat Alhambra 2.0 TDI: Tek nešto jeftiniji od bratskog Sharana

Iako prilično konzervativnog izgleda, poput Volkswagena Sharana, novi model nudi ogromnu prostranost i veliku udobnost kojom može konkurirati najboljima u klasi

Za razliku od prilično neuspješnog Toleda, koji, vjerujemo, u Seatu žele što prije zaboraviti, nova Alhambra je vrlo poželjan monovolumen.

Tri reda sjedala

Iako prilično konzervativnog izgleda, poput Volkswagena Sharana, novi model nudi ogromnu prostranost i veliku udobnost kojom može konkurirati najboljima u klasi. Interijer jednostavnih linija i prvoklasne kvalitete ističe se vrlo prostranim i komfornim sjedalima, a osim drugog nudi se i treći red koji je pogodan za prijevoz djece ili odraslih na kraćim relacijama. Ovisno o položaju sjedala, volumen prtljažnika varira od 267 do 2297 litara.

Očekuje se da će mnogim kupcima najpoželjnija izvedba novog monovolumena biti ona pokretana 2-litrenim TDI motorom i DSG mjenjačem. Common-rail 4-cilindraš razvija 140 KS uz 320 Nm okretnog momenta te je očekivano uglađen, tih i elastičan. Premda svih šest stupnjeva prijenosa mijenja brzo i meko, opcijski DSG mjenjač kod nekih drugih automobila VW grupe DSG još je uvjerljiviji.

Dobar DSG mjenjač

Alhambra u vožnji ostavlja dojam vrlo udobnog vozila koje ne uznemiruju ni lošije prometnice, a vozne osobine su dovoljno uvjerljive da vozaču ulijevaju samopouzdanje i kod brže vožnje zavojitim cestama. Nova Alhambra sa 2-litrenim TDI-jem i DSG-om te opremljena početnim Style paketom stoji 34.608 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:15