GENEVA MOTOR SHOW 2019.

UŽIVO SA SALONA AUTOMOBILA U ŽENEVI: Pogledajte sve premijere i vruće novitete na jednom mjestu!

 
 Reuters / REUTERS

Danas je svoja vrata novinarima i predstavnicima medija 89. put zaredom otvorio jedan od najuglednijih i najutjecajnihih salona automobila na svijetu - onaj u Ženevi. Na izložbenom prostoru PALEXPO centra očekuje se više od 660 tisuća posjetitelja koji će moći uživati u razgledavanju više od 900 različitih modela. Uz čak 180 izlagača, potvrđeno je više od 160 što svjetskih, što europskih premijera. Ispod svjetala reflektora danas su tako zablistali mnogi noviteti. Zanimljivo je kako ovaj put "glavnu riječ" ipak imaju serijski modeli koji će se vrlo brzo naći na tržištu. Naši reporteri nalaze se na licu mjesta, pogledajte video s prvim novitetima:

Među serijskim modelima ističu se novi Škodin SUV Kamiq, peta generacija Renaulta Clija, novi Peugeot 208 koji je odmah predstavljen i u električnoj verziji, Mercedes CLA Shooting Brake, osvježeni Passat i BMW Serije 7 te novi Mazdin SUV naziva CX-30 (svsrtava se između CX3 i CX5).

Fran Kurelac

Ne manjka ni sportskih modela, pa je tako Ferrari predstavio F8 Tributo, nasljednika modela 488 GT.

Fran Kurelac

Porsche je prikazao novi 911 992 u cabrio izdanju, dok je na Lamborghinijevom štandu glavna zvijezda Aventador SVJ Roadster. Posebno su zanimljivi jedinstveni Bugatti La Voiture Noire prodan po cijeni od 16,7 milijuna eura.

Fran Kurelac

Koenigsegg je predstavio novu zvjerku - model Jesko sa 1600 KS i cijenom od 3 milijuna dolara.

Fran Kurelac

Naravno, ni koncepti nisu zapostavljeni. Alfa Romeo prikazala je konceptni SUV Tonale (iako su se svi nadali serijskom modelu).

Fran Kurelac

Audi je prikazao svoju viziju budućnosti s modelom Q4 e-tron, atraktivnim električnim SUV modelom, dok je na štandu Škode izložen konceptni Vision iV, a na istu MEB platformu postavljen je Volkswagen ID Buggy, suvremena interpretacija ikone - legendarnog buggyja iz Kalifornije. Trend konceptnih crossovera na struju nastavlja Nissan s konceptom IMQ. Seat je predstavio svoj prvi električni model- koncept koji nosi naziv el-Born, dok su u Citroenu predstavili svoju viziju budućnosti urbane mobilnosti s konceptnim modelom Ami One. Honda e-Prototype i dalje je koncept, ali odlična vijest je ta da su u Hondi odlučili napraviti serijsku izvedbu s gotovo identičnim dizajnom, i to već krajem ove godine!

Ljubitelji tuninga također će moći uživati na ovom sajmu, budući da sve vrvi od dorađenih modela, od kojih ističemo ABT-ove dorade Audijevih dizelskih modela A6 i Q8, Alpinu B7, Brabus 900, TechArtovu doradu Porschea 911 te Singerov dorađeni Porsche 911 s cijenom od 1,8 milijuna dolara...

Ako se odlučite posjetiti sajam, to možete napraviti između 7. i 17. ožujka kada su vrata otvorena za javnost. Ulaznica pritom iznosi 16 švicarskih franaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:33