VIDEO

75-godišnjak ostvario san: ‘Sve što sam htio jest moj Nissan GT-R od 1200 KS voziti 320 km/h‘

Barry Bigwood ponosni je vlasnik Nissana GT-R iz 2012. godine, ali nije bio zadovoljan tvorničkim specifikacijama

2012. Nissan GT-R

 YouTube Screenshot

Enormno snažni automobili često znaju biti brži nego što prosječna cesta može izdržati. Barry Bigwood ponosni je vlasnik Nissana GT-R-a iz 2012. godine, ali nije bio zadovoljan njegovim tvorničkim specifikacijama.

On ga je poslao iz svog doma u Južnoafričkoj Republici u Englesku kako bi ga tamo opsežno modificirali 2015. godine. Zahvaljujući novoj radilici, polugama i klipovima, V6 motor sada ima zapreminu od 4,1 litre, umjesto standardnih 3,8. pruge ventila također su promijenjene kako bi automobil mogao sigurno raditi do 8000 okretaja u minuti, turbopunjači su zamijenjeni i sada radi na etanol.

Prema Bigwoodu, sve ove modifikacije znače da GT-R može isporučiti preko 1200 KS (895 kW). Kako bi se nosio s tom dodatnom snagom, mjenjač automobila također je prošao neke modifikacije. Dobio je ravno rezane zupčanike i novu glavnu osovinu i sekundarnu osovinu. One mogu "trpjeti" do 2000 KS (1491 kW).

Bigwood navodi kako GT-R nije bio jednom u Engleskoj. Nejasno je kada se drugo pojačanje snage dogodilo, ali dok je još bio u Engleskoj prvi put, vozio je četvrt milje (402 m) za malo manje od 10 sekundi. To je bilo dovoljno da se pobijedi Bugatti u drag utrci, što je Bigwooda iznimno obradovalo. On kaže da bi sada trebao biti još brži. "Ne utrkujem se", objašnjava Bigwood, "ali s vremena na vrijeme činim neke zločeste stvari".

image

2012. Nissan GT-R

YouTube Screenshot

Međutim, Bigwood je ove godine odlučio da je vrijeme da napravi nešto drugo sa svojim GT-R-om. Odlučio je voziti nešto više od 800 km do zračne luke Uppington, koja ima gotovo 5 km dugu pistu i ponekad dopušta ljudima da voze svoje automobile po njoj. Tamo je uspio ostvariti svoj san i voziti automobil brzinom većom od 320 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:10