VIDEO

A mi smo se igrali s autićima: Policija uhitila 8-godišnjaka koji je pištoljom ukrao automobil pa bježao

Svjedok je vidio malo dijete za upravljačem ukradenog vozila i odmah ga je krenuo slijediti

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Kad smo imali osam godina, igrali smo se autićima po zamišljenom gradu kojeg smo napravili do lego kockica. Za jednog osmogodišnjeg dječaka u Montgomeryju u Alabami, ovo bi se doista činilo kao dječja igra jer je upravo uhićen nakon što je ukrao automobil pod prijetnjom oružjem i poveo policiju u potjeru.

Incident se dogodio početkom tjedna kada je policijska uprava u Montgomeryju dojavljena za krađu automobila. Svjedok je vidio malo dijete za upravljačem ukradenog vozila i odmah ga je krenuo slijediti prije nego što su lokalne vlasti uspjele stići na lice mjesta.

“Kad sam shvatio da je to mali dječak, znao sam da ga moram slijediti i pobrinuti se da nitko ne bude udaren i da on bude uhvaćen jer ne želim da vozi po cijelom Montgomeryju, izazivajući nesreće ili ozljeđujući sebe ili druge", rekao je svjedok za WSFA 12 News.

“Mislim da roditelji jednostavno trebaju znati gdje su im djeca, što im djeca rade i jednostavno razgovarati s njima o ovakvim stvarima".

Svjedok kaže da je dijete u jednom trenutku stalo kako bi pokupilo dvoje odraslih. Kada je policija stigla na lice mjesta, pokušala je zaustaviti mladog lopova, ali on je odbio stati. Potjeri je došao kraj tek kada se ukradenim vozilom zabio u drugi automobil i pokušao pobjeći pješice. Uhićen je i odveden u zatvor za mladež okruga Montgomery.

Dječak je optužen za razbojništvo prvog stupnja, pokušaj bjekstva i posjedovanje vatrenog oružja. Ostaje neizvjesno što budućnost nosi za dječaka, ali nadamo se da će dobiti smjernice koje su mu potrebne kako bi izbjegao laku zamku upadanja u kriminalni život. Možda bi igra s autićima bila dobar početak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:13