VIDEO

Acura objavila videozapis kojim nam daje da ‘provirimo‘ u novi NSX Type S!

Kompanija je potvrdila da će treća generacija Type S-a imati ‘veću snagu, oštrije upravljanje i emocionalnije iskustvo vožnje‘
Acura NSX Type S
 YouTube Screenshot

Acura je upravo objavila novi teaser video kojim daje uvid u novi NSX Type S, a uz to je obećala poboljšane performanse u odnosu na izlazni model. Kratki videozapis objavljen je na službenom Facebook profilu, uz koji je napomenuto kako će nova generacija biti 'brža nego ikada'.

Ono što možemo vidjeti je motorni prostor i relativno prigušeni zvuk njegovog 3,5-litrenog V6 s parom turbopunjača. Odlazni model koristio je hibridnu tehnologiju, pri kojem je twin-turbo V6 proizvodio oko 500 KS, dok su tri mala elektromotora brojku podigla na više od 580 KS i 645 Nm okretnog momenta. Iako respektabilno, druga generacija se sada smatra nedovoljno snažnom u usporedbi s konkurentima.

Uz to, kompanija je potvrdila da će treća generacija Type S-a imati 'veću snagu, brže ubrzanje, oštrije upravljanje i emocionalnije iskustvo vožnje' od standardnog NSX. Pravo iznenađenje bilo bi da Acura nadogradi novu generaciju na više od 600 KS.

Izuzev poboljšanja u specifikacijama, novi NSX Type S usvojit će neke jedinstvene stilske značajke, poput difuzora od karbonskih vlakana i jedinstvenog seta naplataka. Prednja strana trebala bi doživjeti najviše promjena.

Proizvodnja Type S izvedbe bit će izrazito limitirana na samo 350 planiranih primjeraka, od čega će čak 300 otići u SAD. Ostaje nejasno koliko će ostalih modela otići na koje tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:38