ID.3 U HRVATSKOJ

Ako ste propustili, pogledajte snimku prezentacije Volkswagen ID.3 uz nastup Franke Batelić

Vizija je postala stvarnost: Volkswagen je svoj novi model ID.3 domaćoj javnosti predstavio putem Livestreama, poznati detalji i cijene

Po prvi put u Hrvatskoj marka Volkswagen sinoć je širokoj javnosti, putem live streama na portalu jutarnji.hr, predstavila novi ID.3. U live prezentaciji, koja se mogla pratiti putem video linka, predstavljen je prvi potpuno električni automobil kojim marka Volkswagen kreće u treće veliko poglavlje od strateškog značaja u povijesti nakon Bube i Golfa. Domaća live stream premijera električnog ID.3, uz nastup Franke Batelić, najavila je početak prodaje novog modela. Prvi model na MEB platformi koja osigurava optimalnu raspodjelu težine i dinamično ponašanje vozila u vožnji zahvaljujući stražnjem pogonu, neutralan je u pogledu emisija CO2, impresionira velikom dinamikom vožnje karakterističnom za električne automobile, potpuno je umrežen te omogućuje električne dosege do čak 549 km. Zahvaljujući novo razvijenom dizajnu, model ID.3 odmah ćete prepoznati kao vozilo s nultom stopom emisija koje ima potencijal da postane nova automobilska ikona.

image
Volkswagen ID.3
Volkswagen

On pokazuje dizajn novog doba te svoj prirodni oblik i intuitivno rukovanje spaja s karakterističnim "osmijehom" marke Volkswagen. Dizajniran za električnu budućnost, ovaj model donosi novu kvalitetu dizajna u kompaktnu klasu s besprijekornom estetikom. Novi ID.3 i vizualno signalizira da je puno više od običnog novog modela.Tako će se vizualno isticati na cesti svojim modernim dizajnom, masivnim naplacima (18, 19 i 20 cola) te LED svjetlima jedinstvenom svjetlosnog potpisa koja dolaze standardno. Unutrašnjost je pročišćena nepotrebnih prekidača, a ispred vozača se nalazi digitalni kokpit s integriranom ručicom mjenjača. Za potpunu jednostavnost rukovanja brine se sustav glasovnih naredbi koji je moguće aktivirati riječima "Hello ID".
Kada su u pitanju vanjske dimenzije koje se mogu usporediti s dimenzijama Golfa, unutrašnjost modela ID.3 nudi superioran prostor u klasi.

image
Volkswagen ID.3
Volkswagen

Model ID.3 nudi se s trima veličinama baterije. Posebni model ID.3 1ST sa 150 kw (204 KS) koji je dostupan na početku prodaje, a temelji se na srednjoj varijanti baterije od 58 kWh uz koju doseg iznosi čak 426 kilometara. Nju će kasnije upotpuniti osnovna varijanta. Njezina baterija raspolaže iskoristivim energijom od 45 kWh te omogućuje električni doseg od 330 kilometara prema WLTPu. Baterija se može puniti maksimalnom snagom punjenja od 7,2 kW (izmjenična struja) i 50 kW (istosmjerna struja), a opcijski je na raspolaganju i punjenje istosmjernom strujom od 100 kW.
Stvarno iskoristivi sadržaj energije treće, najveće varijante baterije iznosi 77 kWh, a električni doseg čak do 550 kilometara prema WLTP-u. Baterija se u izmjeničnoj strujnoj mreži može puniti maksimalnom snagom punjenja od 11 kW, a u istosmjernoj strujnoj mreži čak do 125 kW.
Pritom kupci pritom mogu biti mirni; Volkswagen na baterije modela ID.3 daje osam godina odnosno 160.000 kilometara jamstva.

image
Volkswagen ID.3
Volkswagen

Novi ID.3 je već u seriji bogato opremljen te nudi LED glavna i LED stražnja svjetla, razne potpore za vozača poput Front Assista, Lane Assista, ACC-a, parkirališnih senzora sprijeda i straga dok u unutrašnjosti nalazimo digitalni kokpit, 10“ zaslon infotainment uređaja, App-Connect Wireless, automatski klima uređaje itd. S početkom prodaje sva vozila će, između ostalog, biti opremljena i navigacijskim uređajem Discover Pro, bežičnim punjenjem mobilnih uređaja, grijanim višenamjenskim upravljačem presvučenim kožom, grijanim prednjih sjedalima, električno preklopivim i grijanim vanjskim osvrtnim zrcalima...

image
Volkswagen ID.3
Volkswagen

S početkom prodaje na raspolaganju kupcima će biti model ID.3 sa srednjom baterijom kapaciteta 58 kWh i dosegom od 426 km. Uz model 1st Edition koji je dostupan u tri varijante, kupcima će na raspolaganju biti još šest modela, svi sa srednjom baterijom od 58 kWh, a ulazni model nazvan ID.3 Life bit će dostupan od 289.747 kuna. Najskuplja pak izvedba, izuzmemo li ID.3 1st Max (382.519 kn) s početkom prodaje bit će ID.3 Max s cijenom od 357.377 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:59