POGLEDAJTE VIDEO

Aston Martin DBX707 ili Lamborghini Urus? Utrka ubrzanja pokazala kako je samo jedan kralj

Urus je posljednjih godina bio kralj super-SUV-ova, ali Aston Martin je nedavno predstavio još bržu verziju DBX-a

Lamborghini Urus

 YouTube Screenshot

Lamborghini Urus je posljednjih godina bio kralj SUV-ova usmjerenih na performanse, ali Aston Martin je nedavno objavio još bržu verziju DBX-a dizajniranu da preuzme krunu od Lamborghinija. Kako bi saznali je li to uspjelo, CarWow je testirao DBX707, i iako još ne mogu objaviti dojmove o vožnji, proizvođač automobila bio je više nego sretan demonstrirati njegovu snagu na ravnoj liniji protiv Urusa.

Inženjerski tim Aston Martina modificirao je 4,0-litreni V8 s dvostrukim turbopunjačem standardnog modela da ispumpava 707 KS i 900 Nm okretnog momenta. To je ogromna dobit u odnosu na 542 KS i 700 Nm okretnog momenta standardnog modela, i daje mu prednost u odnosu na Urusovih 650 KS i 850 Nm.

CarWow testovi provedeni su na kiši, i iako bi to moglo dati nedosljedne rezultate, služi kao dobar test za sustave pogona na sva četiri kotača koje koriste SUV-ovi. U utrci ubrzanja sa starta, Urus je lagano skočio u prednost jer se DBX707 malo mučio s gubitkom trakcije. Međutim, Aston Martin je brzo prevladao problem i učinkovito prenesao svoju snagu na tlo i zauzeo prednost, koju je zadržao do kraja utrke.

DBX707 je u konačnici prešao četvrt milje za 11,7 sekundi, dok je Urusu za istu udaljenost trebalo 12,0 sekundi. Potom se između dva SUV-a održala "kotrljajuća" utrka, u kojoj je britanski SUV još jednom dokazao nadmoć nad svojim talijanskim rivalom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:25