AUKCIJA

Audi Quattro S1 grupe B rijedak je ‘dragulj‘: Najbolji primjerak uskoro ide na aukciju

Neki S1 Quattro Audiji prethodno su prodani za 2 milijuna eura (15 milijuna kuna). Očekuje se da će ovaj ostvariti još više

Audi Quattro S1

 RM Sotheby‘s

Skupina B bila je najslikovitije doba relija, a Audi Quattro S1 bio je najdominantniji automobil tog vremena. Postojeći u nekoliko iteracija tijekom svog kratkog vremena na sceni motosporta 1980-ih, transformirao je Audi u ime koje entuzijasti poštuju. Unatoč golemoj popularnosti vozila, samo četiri legende relija su u privatnom vlasništvu. Jedan uskoro ide u prodaju.

Dana 5. studenog, RM Sothebys će prodati Audi Quattro S1 E2 iz 1985., broj šasije RE10. E2 je ultimativna verzija automobila, ona koju ste sigurno vidjeli kako bljuje plamen i ispušta legendarne zvukove u videozapisima na internetu. a svojim legendarnim reli svjetlima i Audi Sport livrejom, nedvojbeno će ostvariti milijune, i pritom ne mislimo na kune.

image

Audi Quattro S1

RM Sotheby‘s

Od svojih najboljih dana na zemlji, automobil je vidio nekoliko vlasnika, od kojih su svi vozili i održavali automobil. Također je potpuno restauriran, sada s nekim civiliziranim značajkama poput staklenog vjetrobranskog stakla i pokretne ručne kočnice.

image

Audi Quattro S1

RM Sotheby‘s

U tekst smo prikvačili videozapis iz 1985. godine, u kojem možete vidjeti automobil u akciji na reliju Lobard, kako proizvodi simfoniju i "bljuje vatru". Još uvijek proizvodi oko 550 konjskih snaga iz svog petocilindričnog motora. Snaga se prenosi na sva četiri kotača, naravno.

image

Audi Quattro S1

RM Sotheby‘s

Od 20 izgrađenih S1 E2 Quattro, poznato je da postoji samo njih 15. Spomenuli smo već da ih je samo četiri u privatnik rukama, zbog čega se ovaj automobil kupuje samo jednom u životu. Neki S1 Quattro Audiji prethodno su prodani za 2 milijuna eura (15 milijuna kuna). Očekuje se da će ovaj ostvariti još više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 03:02