STUDIJA DIZAJNA

Audi razmišlja o ulasku u segment pickupa: Netko je zamislio Q6 Pickup kao brata Forda Rangera

Theottle je koristio panele Audija Q6, SUV-a samo za Kinu koji je prošlog mjeseca premijerno prikazan na temelju VW Atlasa

Audi Q6 Pickup (neovisna studija dizajna)

 Theottle

Već znamo da Audi razmišlja o ulasku u segment pickupa, ali tek trebamo naići na bilo kakve znakove nadolazećeg koncepta. Iako nam njemačka marka nije dala nikakve naznake, nezavisni digitalni umjetnik Theottle zamislio je kamionet Audi Q6 s pogonom na unutarnje izgaranje koristeći Ford Ranger kao bazu.

Ford Ranger nije nasumično odabran kamionet od jedne tone, budući da svoju podlogu dijeli s VW Amarokom. Prema tome, pretpostavljamo da bi Audi, da želi, dobio pristup Fordovoj arhitekturi ljestvičastog okvira.

image

Audi Q6 Pickup (neovisna studija dizajna)

Theottle

Za vanjski izgled, Theottle je koristio panele karoserije Audija Q6, SUV-a samo za Kinu koji je prošlog mjeseca premijerno prikazan na temelju VW Atlasa. Atlas je najnoviji primjer Audijevog dizajna kada se radi o ponudi za ne-električna vozila, a svojim sportskim, ali robusnim karakteristikama što ga čini savršenom polaznom točkom za pickup.

image

Ford Ranger

Theottle

Kao što je istaknuto u videu, digitalni umjetnik napravio je sve potrebne prilagodbe na Q6 kako bi bio kompatibilan s platformom kamioneta. Dijelovi Ford Rangera i VW Amaroka ostali su nepromijenjeni, što je vidljivo iz proporcija i zajedničkog staklenika. Međutim, površinske i stilske karakteristike potječu iz Q6, uključujući mišićave prednje i stražnje branike, velike usisne otvore na braniku, rešetku s jednim okvirom i rasvjetne jedinice pune širine s otmjenom LED grafikom.

image

Audi Q6 Pickup (neovisna studija dizajna)

Theottle

Budući da je VW Amarok već pozicioniran kao premium pickup, barem u svojim vodećim verzijama, Audi istih proporcija možda zvuči suviše zastarjelo. Zbog toga vjerujemo da bi Audi ciljao na segment električnih kamioneta, segmenta u kojem dominira Teslin Cybertruck. Ipak, ako bi Audi Q6 pickup zaživio, trebao bi donijeti vrhunsku i tehnologijom ispunjenu unutrašnjost i snažan motor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:33