TUNING

Audi RS3 Sportback dobio ABT-ov tretman: Brojke idu do nevjerojatnih 500 KS!

Dodatnih 100 KS i 100 Nm okretnog momenta omogućuje ABT RS3-R-u da postigne 100 km/h za 3,3 sekunde

ABT Audi RS3-R

 ABT Sportsline

Ovo je ABT RS3-R Sportback, nadograđena verzija Audijevog hiper hatcha koji obećava da će biti još brži i jednako uzbudljiv za vožnju kao što je uzbudljiv za gledanje.

Tuning kuća započela je projekt s nadogradnjama motora. U tvorničkom obliku, 2,5-litreni petcilindraš s turbom ima oko 400 KS i 500 Nm okretnog momenta. ABT je te brojke uspio podići na oko 500 KS i 600 Nm okretnog momenta paketom nadogradnje ABT Power R, koji uključuje novi međuhladnjak i prilagođeni ECU.

image

ABT Audi RS3-R

ABT Sportsline

Dodatnih 100 KS i 100 Nm okretnog momenta omogućuje ABT RS3-R-u da postigne 100 km/h za 3,3 sekunde, što je za punih pola sekunde brže od standardnog automobila. Također, sposoban je razviti maksimalnu brzinu od 300 km/h. Ostale nadogradnje uključuju sustav ispušnih cijevi od nehrđajućeg čelika i nadograđene stabilizatorske poluge koje također poboljšavaju performanse.

image

ABT Audi RS3-R

ABT Sportsline

Tuning je uključivao i mnoštvo vizualnih modifikacija, poput novog prednjeg splitera, prednjih otvora za zrak, revidiranih poklopaca bočnih retrovizora i stražnjeg krila - svi elementi izrađeni su od karbonskih vlakana. Sve je upotpunjeno setom crnih 20-inčnih ABT naplataka umotanih u Goodyear Eagle F1 SuperSport R gume dimenzija 245/30.

image

ABT Audi RS3-R

ABT Sportsline

Kabina je dobila neke manje izmjene. One uključuju ABT ulazne svijetla, nove podne prostirke, ABT start-stop tipku, ucrtane pragove na vratima i posebnu značku na instrument ploči.

image

ABT Audi RS3-R

ABT Sportsline

ABT Sportsline nije otkrio detalje o cijeni za RS3-R, ali je potvrdio da će proizvodnja biti ograničena na 200 jedinica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2023 16:52