bumper car

Bilo mu dosadno u lock-downu pa je u garaži izradio veliki ‘autić iz lunaparka‘ - legalan za promet!

Dimenzije ovog čuda tehnike su impozantne: 4 metra duljine, 2,1 metra širine i 1,6 metara visine

Autić iz luna parka

 Youtube screenshot

U doba pandemije, kada su mnogi od nas pronalazili vlastite načine zabave u lock-downu, Dan Hryhorcoff iz Pennsylvanije nije odabrao baš uobičajen hobi. Umjesto toga, odlučio se upustiti u avanturu stvaranja vlastitog "bumper cara" ili "autića iz lunaparka".

Neki su se okrenuli kuhanju, drugi su učili nove jezike, ali Hryhorcoff je odlučio spojiti nostalgiju iz djetinjstva s inovacijom. Inspiriran jednim takvim autićem iz lunaparka, 1953. pronađenima u zabavnom parku Knoebels u Pennsylvaniji, odlučio je napraviti svoju verziju divovskog autića iz lunaparka u svojoj vlastitoj garaži.

Dimenzije ovog čuda samogradnje su impozantne - 4 metra duljine, 2,1 metra širine i 1,6 metara visine - i udvostručuju veličinu originala iz zabavnog parka. Kako bi mu to pošlo za rukom, Hryhorcoff je proveo sate proučavajući i mjereći autić u Knoebelsu, koristeći stiropor za izradu tijela vozila, a zatim stvarajući kalupe od stakloplastike. Ispod poklopca, ovaj jedinstveni "bumper car" koristi benzinski motor iz Chevroleta Avea, ali je postavljen straga te je i pogonska je osovina stražnja.

Za dodatnu dozu ludosti, Hryhorcoff je odlučio ugraditi prednji kotač s motocikla, čineći ga ne samo izuzetno okretnim, već i triciklom.

Cijeli ovaj projekt nije Hryhorcoffu prvi "izlet“ u svijet neobičnih vozila. Ranije je stvorio veću verziju povijesnog američkog dječjeg autića s pedalama "Murray sad face" iz 1950-ih, stekavši pri tome iskustvo sa stakloplastikom, ključnom za ovu ambicioznu izradu.

Iako sebe opisuje kao inženjera, a ne umjetnika, Hryhorcoff je oduvijek bio strastveni zaljubljenik u mehaniku. Radije se uhvati u koštac s jednim velikim projektom nego s nizom manjih. Kao rezultat toga, stvorio je legalno cestovno vozilo koje svjedoči o njegovoj kreativnosti i inženjerskoj vještini. Pogledajte video u nastavku i uvjerite se sami u čuda ovog neobičnog "bumper car" automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:04