KONCEPTNI AUTOMOBILI

BMW ‘izbacio’ još jedan video elektrificiranog koncepta XM, budućeg najmoćnijeg M modela ikad

BMW M nije otkrio nikakve brojke o performansama, ali se priča da će XM biti BMW-ovo najmoćnije serijsko vozilo ikada

BMW XM koncept

 YouTube Screenshot

Čekajući da BMW predstavi svoje "potpuno novo, snažno, elektrificirano, konceptno vozilo", službena BMW M stranica na Facebooku objavila je neobičnu najavu koja potvrđuje XM, SUV orijentiran na performanse.

Iako je vozilo predstavljeno u najavi samo skica, možemo vidjeti dosta naznaka dizajna, uključujući masivnu i osvijetljenu bubrežnu rešetku koja se nalazi između dva tanka LED prednja svjetla – glavne jedinice bi se mogle sakriti niže u braniku. Tu su i dodatne LED diode na krovu koje su novitet bavarskom proizvođaču. Osim toga, branik usvaja dizajn već viđen na M modelima, ali dolazi s malim otvorima jer su velike 'nosnice' vjerojatno više nego dovoljne za bilo kakvu vrstu hlađenja.

U opisu, BMW ističe kako je koncept 'najizrazitija izjava u gotovo 50 godina BMW-a M' i naziva ga 'jedinstvenim X-om za M odjel'. Ove izjave tjeraju nas da vjerujemo da je koncept XM pretpregled nadolazećeg samostalni model BMW-ove M divizije, kojeg je već potvrdio bivši izvršni direktor Marcus Flasch. To će također biti vodeći SUV BMW-ovog asortimana.

Što se tiče dizajna, najava koja se također pojavila na službenom BMW-ovom YouTube kanalu daje nam uvid u stražnje tri četvrtine XM-a, iako na samo manje od dvije sekunde. Unatoč tome, dovoljno nam je uočiti oštre linije, goleme kotače, uglaste stražnje strane i ono što se čini prilično neobičnim stražnjim svjetlom u složenom stražnjem dijelu. Osim toga, dobivamo drugi uvid koji nam omogućuje da pogledamo dizajn prednjeg kraja, zajedno sa osvijetljenom ogromnom rešetkom, malim prednjim svjetlima i aerodinamičnim odbojnikom, iz drugog kuta.

Osim što je spominjao elektrificirani pogonski sklop, BMW M nije otkrio nikakve brojke o performansama, ali se priča da će XM biti najmoćniji serijski model ikada. Očekuje se da će plug-in hibridni pogon kombinirati twin-turbo V8 motor i električni motor čija će kombinirana snaga prelaziti 750 KS.

image

BMW XM koncept

YouTube Screenshot

Više o BMW XM konceptu ćemo saznati u nadolazećim danima dok se približavamo premijeri zakazanoj 29. studenoga. Što se tiče serijskog vozila, ono će vjerojatno stići do 2023. godine, budući da je konceptni automobil gotovo spreman za proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:57