NEMA RAZMETANJA

Bogati Rusi u problemima: Na skupu superautomobila sve zaplijenili i poslali vlasnike u zatvor

Mnoštvo bogatih Rusa uhićeno je nakon što su okupili svoje egzotične superautomobile u Moskvi, a više od 170 auta je zaplijenjeno

Uhićeni vlasnici superautomobila

 Twitter Screenshot

Vladimiru Putinu očito nije stalo do bogatih ruskih građana koji pokazuju svoje bogatstvo dok se njegova zemlja suočava s ekonomskim poteškoćama, čak i ako je za te poteškoće on sam kriv.

Mnoštvo bogatih Rusa uhićeni su nakon što su okupili svoje egzotične superautomobile u Moskvi, a više od 170 automobila je zaplijenjeno, uključujući Porschee, Lamborghinije, Ferrarije i Rolls-Royceove. Prema ruskim državnim vijestima, čak sedam vlasnika mora biti u zatvoru do 15 dana.

U pokušaju suzbijanja prosvjeda i političkog neslaganja, nakon ruske invazije na Ukrajinu, Putin možda provodi politiku nulte tolerancije za sva javna okupljanja koja vlada nije posebno planirala. Prema Putinu, javno pokazivanje ekstremnog bogatstva neprimjereno je u teškim ekonomskim vremenima.

Još je ironičnija činjenica da su teški ekonomski uvjeti u kojima njegovi građani trpe posljedica sankcija koje su zapadne zemlje nametnule Rusiji zbog njegove invazije na Ukrajinu.

Prema Mirroru, iznenadna obrana moskovske policije iznenadila je organizatora skupa Alekseja Khitrova, koji je rekao da je "isprva mislio da je šala." Prema Khitrovu, 28-godišnjem ruskom kriptomilijunašu, skup je trebao stvoriti elitnu „atmosferu za umrežavanje".

Takvo pokazivanje bogatstva nikada prije nije bilo problem, ali s izvješćima o teškim ruskim vojnim gubicima, Putin želi održati sliku kontrole nad svojim građanima.

"Ono što je jučer bilo legalno danas može biti zabranjeno, većina ljudi to još nije shvatila", rekao je Mihail Vinogradov, voditelj Zaklade za politiku St. Petersburga, prenosi Bloomberg. Novo načelo vlade je da "javni događaji nisu dopušteni, osim onih koje sami organiziramo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:41