Tako mu i treba

Brutalna kazna! Evo koliko novca mora platiti mladić koji je iz zabave laserom zasljepljivao vozače

Policija španjolske Granade je više od godinu dana lovila osobu koja laserom zasljepljivala vozače

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Čini se da se "vratila moda" (glupost) usmjeravanja lasera u vozila koja se kreću cestom, što je ponašanje koje se zbog opasnosti za sigurnost na cestama kvalificira kao kazneno djelo. Mladić iz Granade (Španjolska), s prebivalištem u gradu Casanueva, uhićen je i kažnjen s 30.000 eura zbog zasljepljivanja vozača laserom.

Policija Granade je više od godinu dana lovila osobu koja zelenim laserom zasljepljivala vozače. Za sve to vrijeme dobio je brojne pritužbe pilota zrakoplova i vozača vozila koji su se žalili da je netko u njih uperio laser.

Prema lokalnoj policiji Pinos Puentea u Grenadi, hitna služba 112 upozorena je "brojnim prilikama" na njega. Agenti su započeli istragu koja se intenzivirala prije nekoliko mjeseci, kada je nekoliko patrolnih automobila također bilo žrtva blještavila, kao i vozilo hitne pomoći tijekom pružanja hitne pomoći.

Lokalna policija Pinos Puente radila je zajedno s Civilnom gardom, uspostavljajući noćne kontrole na tom području kako bi otkrili odgovornu osobu, što nije bilo lako, budući da je počinitelj djelovao u različito doba noći. Napokon su ga uspjeli locirati na obližnjoj padini, zahvaljujući snopu svjetla iz lasera.

Novčana kazna iznosi 30.000 eura, koliko je propisano važećim zakonodavstvom. Prema članku 35.4. španjolskog zakona 4/2015 od 30. ožujka o zaštiti sigurnosti građana, „Projiciranje svjetlosnih zraka, putem bilo koje vrste uređaja, na pilote ili medijske vozače smatra se vrlo ozbiljnim prekršajem prijevoza koji može zaslijepiti ih ili odvratiti njihovu pozornost i izazvati nesreće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:09