‘GAMECHANGER‘

Čini se da je miješanje vode i dizela sjajno: Evo što je zapravo učinkoviti HydroDiesel+

Prednosti ove tehnologije kreću se od nižih troškova do značajnog smanjenja emisija, veće radne snage motora, veće učinkovitosti...

HydroDiesel gorivo

 Trillion

Čini se da se klimatske promjene i onečišćenje zraka događa mnogo brže od naše sposobnosti da se protiv njih mobiliziramo, stoga hrabra rješenja uvijek pomažu. Kompanija Trillion možda ima jedno od njih, a to je revolucionarno novo gorivo nazvano HydroDiesel+.

image

Standardni dizel i HydroDiesel

Trillion

Normalno, ne biste htjeli miješati vodu s bilo kojom vrstom zapaljivog goriva, ali Trillion je razvio nanoemulzijsku tehnologiju vode u dizel gorivu koja unosi kemijsku otopinu vode veličine nanometara unutar kapljica dizelskog goriva. Prednosti ove tehnologije kreću se od nižih troškova do značajnog smanjenja emisija, povećane radne snage motora, veće učinkovitosti goriva i smanjenih učinaka onečišćenja zraka na zdravlje ljudi i životinja.

Trillionov proces istiskuje određenu količinu goriva korištenog u dizelskim motorima ulijevanjem vode u kapljice goriva do niskih nano razina. Time se količina potrebnog goriva smanjuje za 20 posto, a ukupni volumen raste na 125 posto. Dakle, ne samo da HydroDiesel+ zahtijeva manje stvarnog dizela, već se smanjuju i porezi koje plaćate na dizel i njegove rezultirajuće emisije.

Potrebno je samo pogledati ovaj video i HydroDiesel+ i običnog dizela da biste vidjeli razliku. CO2, NOX, SO2, čestice, crna ugljična čađa – svi ovi štetni učinci se smanjuju za 40-90 posto na temelju životnog ciklusa. Najveća prodajna točka HydroDiesel+, međutim, mora biti to što je sada spreman i lako se uklapa u našu postojeću infrastrukturu za proizvodnju i distribuciju dizelskog goriva.

Trillion je razvio SMART Blending Systems™, koji su vrlo mobilni i skalabilni uz brzu implementaciju. Mogu se postaviti u blizini mjesta skladištenja dizelskog goriva za obradu goriva na kraju proizvodnog procesa. Mogu se čak postaviti i na brod tako da se gorivo odmah pretvara u HydroDiesel. Krajnji proizvod ima isti stabilan rok trajanja kao i obično dizelsko gorivo.

image

HydroDiesel stanica za miješanje

Trillion

HydroDiesel+ danas može u velikoj mjeri smanjiti emisije, koristeći postojeću infrastrukturu i gorivo, smanjujući našu nacionalnu ovisnost o inozemnom uvozu i pretvarajući naše trenutačno gorivo u čišću verziju bez žrtvovanja performansi ili troškova. Svaki stroj koji trenutno sagorijeva ugljikovodike loživog ulja danas bi mogao biti čišći s HydroDieselom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2022 08:02