UTRKA UBRZANJA

Čini se kao nepravedna borba: Bentley Continental GT3 protiv Honde Civic Type R. Ali...

Continental GT3 ima potpuno prilagođenu karoseriju, optimizirano hlađenje i 4,0-litreni twin-turbo V8 sposoban za 862 KS
Bentley Continental GT3 'Pikes Peak' vs Honda Civic Type R
 YouTube Screenshot

Pikes Peak International Hillclimb nosi brojne izazove, što rezultira mnoštvom jedinstvenih trkaćih automobila. Primjerice, ovaj Bentley Continental GT3.

Bentley kojeg možemo vidjeti u ovoj epizode Hooniganove serije utrka ubrzanja 'This vs That', iako se temelji na GT3-u koji se natječe u utrkama sportskih automobila diljem svijeta, ima potpuno prilagođenu karoseriju, optimizirano hlađenje i 4,0-litreni twin-turbo V8 sposoban za 862 KS (633 kW).

image
Bentley Continental GT3 'Pikes Peak'
YouTube Screenshot

Težak je 1370 kilograma, što je izuzetno malo kad se sve stvari uzmu u obzir. Zapravo, težak je oko 127 kilograma manje od modificirane Honde Civic Type R koju također možemo vidjeti u ovom videozapisu.

image
Honda Civic Type R
YouTube Screenshot

Ipak, zahtjevi Pikes Peak Internationala znače da, iako je Continental GT3 iznimno brz, nipošto nije optimiziran za utrke ubrzanja. Zbog toga Civic sa 608 KS (447 kW) prolazi bolje nego što biste očekivali od Bentleya koji ima tone aerodinamičnih elemenata namijenjenih za velike nadmorske visine, nemogućnost brzog lansiranja i 'temperament' pravog trkaćeg automobila.

image
Bentley Continental GT3 'Pikes Peak'
YouTube Screenshot

U prvoj utrci na 457 metara čini se kako je Type R sposoban 'držati korak' u početku uz trkaći Continental. Međutim, jednom kad Bentley 'poleti', udaljava se od Honde poput rakete. Kad se duljina staze smanji na 305 metara, Civic Type R uspijeva izdržati u vodstvu do pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:51