DIGITALNA PREMIJERA

Citroen C4 postao je crossover s opcijom električnog pogona - evo i svih detalja!

Što se tiče motora, nudi se ponešto za svakoga: benzinci, dizelaši kao i potpuno električna verzija.
CITROEN C4
 Citroen

I dok smo prije dva tjedna imali prilike vidjeti prve službene slike novog Citroena C4, francuski je proizvođač sada predstavio sve detalje modela s kojim rade potpuni zaokret. Naime, kako se već najavljivalo, C4 više nije kompaktni automobil, već je, u skladu s trendovima, postao - crossover!

image
CITROEN C4
Citroen

I to iznimno zanimljivog, neobičnog i simpatičnog dizajna. Na prednjem dijelu tako se ističu dva para svjetala (LED trake na gornjem dijelu te LED svjetla dolje), a oblik slova X preuzet je sa konceptnih Citroen modela. Pogled na bok otkriva trendovsku coupevsku liniju krova koja završava sa položenim staklom koje se proteže sve do atraktivnog spojlera.

Najviše komentara očekivano je izazvao stražnji kraj uz koji će novi C4 biti nemoguće ne zamijetiti na ceti.

image
Citroen C4
Citroen

A u unutrašnjosti prava digitalna revolucija - ispred vozača nalazi se digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojim se upravlja većinom funkcija. Kažemo većinom jer su primjerice funkcije klime sada stavljene dolje te ih se kontrolira klasičnim prekidačima, što je za svaku pohvalu!

image
Citroen C4
Citroen

Za potpuni ugođaj brinu se Advanced Comfort sjedala koja u kombinaciji sa ovjesom koji ima hidraulične graničnike znače da će C4 biti na vrhu klase po pitanju udobnosti. U Citroenu tvrde da je njihov novi C4 vodeći automobil u klasi po pitanju mjesta za koljena na stražnjoj klupi. Uz to, za praktičnost se brine prtljažnik veličine 380 litara.

image
CITROEN C4
Citroen

U skladu sa trendovima na tržištu, za sigurnost se pritom brine čak 20 sustava pomoći vozaču.

image
CITROEN C4
Citroen

Što se tiče motora, nudi se ponešto za svakoga: PureTech benzinci snage od 100 do 155 KS, BlueHDi dizelaši snage od 110 do 130 KS kao i potpuno električna verzija od 136 KS i 350 kilometara dosega s jednim punjenjem uz pomoć baterije od 50 kwH. Proizvonja kreće krajem ljeta, a automobil na tržište stiže do kraja ove godine.

image
CITROEN C4
Citroen
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:40