KONCEPTI

‘Clown shoe‘ ponovno živi: BMW predstavio poznati jednokratni koncept Touring Coupe

BMW kaže da Concept Touring Coupe ima šestcilindrični motor, pa ovaj automobil možete zamisliti kao verziju neobičnog Z3 M Coupea

BMW Concept Touring Coupe

 BMW

Posljednjih desetljeća BMW je razvio naviku izrađivati konceptne automobile za izlaganje na Concorso d‘Eleganza Villa d‘Este. Relevantni primjeri koji padaju na pamet uključuju model GINA Light Visionary i Gran Lusso Coupe. Postojao je i Z4 Zagato Concept 2012., a ove godine bavarski brend oživljava Z4 s fiksnim metalnim krovom.

image

BMW Concept Touring Coupe

BMW

Slično kao i prethodni konceptni automobil temeljeni na modelu Z4, ovo je jedinstvena kreacija koja odaje počast prošlosti, a istodobno prihvaća moderan dizajn. U biti, svjedoci smo povratka slavnog Z3 E36/8 znanog kao "Clown Shoe" ("Klaunska cipela").

image

BMW Concept Touring Coupe

BMW

S obzirom na to da BMW kaže da Concept Touring Coupe ima šestcilindrični motor, ovaj automobil možete zamisliti kao verziju neobičnog Z3 M Coupea iz 2023. godine. To je zapravo Z4 M40i kojemu je uklonjen električni sklopivi platneni krov kako bi se napravilo mjesta za tvrdi krov s prepoznatljivim Hofmeisterovim izgledom.

image

BMW Concept Touring Coupe

BMW

Završen u Sparkling Lario nijansi s komadićima plavog stakla, jedinstveni coupe ima izbočene stražnje lukove kotača i jedinstvene naplatke. Ovi su veličine 20 inča sprijeda i 21 inča straga i imaju dizajn s 20 krakova koji nas podsjeća na bolno lijep Z8.

image

BMW Concept Touring Coupe

BMW

Dok je raspored interijera u biti preuzet iz serijskog Z4, kabina je dotjerana otmjenim presvlakama iz talijanske kožne radionice Poltrona Frau. Ima dvobojnu završnicu s tamno smeđom u gornjem dijelu i svijetlo smeđom u donjem dijelu. Pletena koža odiše sofisticiranošću dok nas podsjeća na "bejzbol" presvlake originalnog Audija TT.

image

BMW Concept Touring Coupe

BMW

Kao i kod drugih konceptnih automobila predstavljenih na Concorso d‘Eleganza Villa d‘Este tijekom godina, nažalost ne postoje planovi za puštanje u proizvodnju Concept Touring Coupea. Ipak, BMW-u nisu strani projekti izrade karoserija budući da je prošlogodišnja ograničena serija 3.0 CSL u biti bila prerađeni M4 CSL s ručnim mjenjačem i dodatnim konjskim snagama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:01