POGLEDAJTE VIDEO

Čovjek pauk: Bez penjačke opreme uhićen zbog penjanja na neboder sjedišta General Motorsa

Policija u Detroitu uhitila je osobu optuženu za penjanje na jednu od zgrada kompleksa Renaissance Center

Renaissance Center, sjedište GM-a, Detroit

 GM Authority

Policija u Detroitu uhitila je osobu optuženu za penjanje na jednu od zgrada kompleksa Renaissance Center - poznatog i kao sjedište General Motorsa te najvišu zgradu u državi Michigan.

Prema lokalnoj podružnici ABC-a, penjač je u nedjelju poslijepodne primijećen kako se penje na jedan od tornjeva koji okružuju glavni neboder od 73 kata i 222 metra. Vidjeli su ga promatrači s tla, od kojih je jedan bio meteorolog podružnice ABC-a Kevin Jeanes, koji je žurno snimio događaj na svom pametnom telefonu koristeći svoj zoom do maksimuma.

Iako iz videa nije jasno je li penjač koristio sigurnosnu opremu, M Live navodi kako se penjao bez ikakve opreme.

Međutim, svaka akcija ima svoju reakciju, pa je tako penjač uhićen na vrhu tornja. Vlasti još uvijek ispituju motiv ovog pothvata i podijelit će dodatne informacije čim postanu dostupne, prema ABC-u.

image

Renaissance Center, sjedište GM-a, Detroit

Hines

Iako je moguće zamisliti da ovaj uspon odgovara industrijskoj špijunaži u stilu scene iz Nemoguće misije, vjerojatnije je da je motivacija penjača bila mnogo jednostavnija.

Prije nego što je slavni alpinist George Mallory pokušao svoj nesretni pokušaj uspona na vrh Everesta, ponudio je jasno opravdanje za riskiranje života kako bi popeo na najvišu planinu svijeta: "Zato što je tamo".

image

Renaissance Center, sjedište GM-a, Detroit

GM Authority

Sjedište GM-a možda i nije Everest, ali je svejedno najviša zgrada u državi Michigan Michigan, i stoga je očito vrijedna osvajanja.

Ovo nije prvi neboder koji je netko pokušao "osvojiti". Prije samo nekoliko dana, netko je uhićen zbog penjanja na Salesforce Tower u San Franciscu u Kaliforniji. Salesforce Tower je visok preko 305 metara, tako da je prilično viši od zgrade sjedišta centra GM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:54