pogledajte VIDEO

DiSus aktivni ovjes osigurava da BYD U9 vozi sigurno ako su kotač ili guma oštećeni, ili nedostaju

BYD je rekao da sustav, nazvan DiSus, pomaže osigurati da vozilo može ostati agilno i stabilno u većini uvjeta vožnje

BYD U9 vozi bez kotača

 youtube screenshot

Kineski proizvođač automobila BYD razvio je sustav aktivnog ovjesa koji može omogućiti vozilu da skoči u zrak i vozi sigurno ako su kotač ili guma oštećeni ili nedostaju.

BYD je rekao da sustav, nazvan DiSus, pomaže osigurati da vozilo može ostati agilno i stabilno u većini uvjeta vožnje, pomažući u poboljšanju sigurnosti sprječavanjem prevrtanja i također pomažući poboljšanju udobnosti smanjenjem pokreta tijela putnika tijekom brzih skretanja ili naglog ubrzavanja i kočenja.

BYD je u ponedjeljak predstavio sustav DiSus na izložbi tehnologije u Shenzhenu u Kini i demonstrirao njegovu funkcionalnost u par videa.

Jedan video prikazuje električni hiperautomobil U9 iz nedavno uspostavljene premium marke BYD Yangwang kako poskakuje na svakom od svojih uglova prije nego što skoči u zrak sa sva četiri kotača koji odlijeću od tla. Drugi video prikazuje U9 kako vozi razumnim tempom i kontrolirano bez kotača.

Razvijene su četiri verzije DiSus sustava: DiSus-C (Intelligent Damping Body Control System), DiSus-A (Intelligent Air Body Control System), DiSus-P (Intelligent Hydraulic Body Control System) i DiSus-X. BYD nije dao objašnjenje za DiSux-X sustav, ali je rekao da je to verzija prikazana u U9.

BYD je također rekao da se neki od DiSus sustava oslanjaju na ugrađene senzore, uključujući lidar, pri izračunavanju potrebne razine potpore ovjesa.

Kada će se DiSus sustavi početi koristiti, proizvođač nije rekao, ali je rekao da planira postupno uvoditi tehnologiju u svoje automobile, počevši s DiSus-P u Yangwang U8 SUV-u, DiSus-A u Denza N7 crossoveru i DiSus-C u modelima BYD Han i Tang, kao i nekim modelima brenda Denza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:01