TROŠI 7 LITARA

Dizel kao vrh ponude: ovo je novi Audi SQ5 Sportback sa dizelašem od 341 KS i čak 700 Nm!

Prilikom digitalne europske premijere modela Q5 Sportback Audi je odmah pripremio i sportskog dizelaša sa oznakom S
Static photo,
Colour: Quantum gray

Audi je krajem rujna predstavio novi Q5 sportback, trendovsku izvedbu modela Q5 sa coupeovskom linijom krova, a sada je prilikom europske premijere (tada je predstavljen tek na američkim portalima i bez informacija vezanim uz europsko tržište) odmah prikazana i snažna dizelska izvedba SQ5 Sportback TDI koja će predstavljati vrh ponude kada je u pitanju ovaj model (barem za sada).

image
Dynamic photo,
Colour: Quantum gray

Krenimo odmah od brojki - ispod poklopca se nalazi 3,0-litreni V6 motor snage 341 KS uz visokih 700 Nm okretnog momenta. To znači da ovaj sportski SUV stotku hvata za 5,1 sekundu i ne staje do 250 km/h. Pritom koristi mild-hibridnu tehnologiju sa 48-voltnim električnim sustavom kako bi bio efikasniji. Štoviše, u Audiju spominju brojku od tek 7 litara na 100 kilometara. Vizualno se SQ5 u odnosu na "obični" Q5 Sportback ističe novim odbojnicima i naplacima, a tu su i pravi nastavci ispušnog sustava.

image
Static photo,
Colour: Quantum gray

Novi Q5 Sportback (a samim time i SQ5 Sportback) u unutrašnjosti po mnogima donosi "pravu mjeru". Naime, omjer digitalnih zaslona i klasičnih prekidača je dobar, odnosno velik broj funkcija i dalje se može mijenjati putem prekidača što će dodatno olakšati vožnju i oduševiti sve one koji nisu ljubitelji zaslona na dodir. Naravno, ispred vozača se nalazi dobro poznati digitalni kokpit sa različitim prikazima, pa sve to u cjelini izgleda impresivno.

image
Dynamic photo,
Colour: Quantum gray

Tko želi nešto "normalniji" motor, moći će odabrati između dva dizelaša i jednog benzinca koji se kreću u rasponu od 204 KS do 286 KS te se nude u "običnom" modelu Q5 Sportback.

Ovaj model proizvodit će se u Meksiku, a prve isporuke očekuju se u prvoj polovici iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:27