restomod snova

Dodge Charger ‘Hellucination‘ iz 1968. ima 1000 KS, a izrađen je za šefa dizajna Stellantisa

Pokreće ga Hellephant V8 od 1013 KS (745 kW) spojen na automatski ZF Mjenjač s osam stupnjeva prijenosa

1968. Dodge Charger 'Hellucination'

 SpeedKore

Dodge Charger iz 1968. već je ikona sam po sebi, ali kada ga kombinirate s umom glavnog dizajnera Stellantisa Ralpha Gillesa i ljudima iz SpeedKorea, znate da ćete dobiti nešto uistinu posebno. S 1000 KS i kompletnim tijelom od karbonskih vlakana, ovo čudovište je nazvano "Hellucination".

image

1968. Dodge Charger 'Hellucination'

SpeedKore

Pokreće ga Hellephant V8 od 1013 KS (745 kW) spojen na automatski ZF Mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Tu je i 3,0-litreni kompresor koji daje dodatnu snagu. Eksterijer ovog Chargera gotovo je u potpunosti obložen karbonskim vlaknima i završen prozirnim premazom. Poklopac motora posebno je izrađen od strane SpeedKorea, kao i podna ploča od karbonskih vlakana.

image

1968. Dodge Charger 'Hellucination'

SpeedKore

HRE naplatci s imenom Hellucination nalaze se na svakom kutu - 19-inčni sprijeda i 20-inčni straga. Ogromne stražnje gume Michelin Pilot Sport 4S širine 345 pomažu u prenošenju silne snage na tlo. Kada je u pitanju kočenje, velike Brembo kočione čeljusti sa šest klipova obavljaju najveći dio posla. Tu je i SpeedKoreov ispušni sustav koji proizvodi zadivljujući zvuk motora.

image

1968. Dodge Charger 'Hellucination'

SpeedKore

Stellantisov glavni dizajner Ralph Giles davao je glavne smjernice tijekom izrade Hellucinationa. To uključuje i unutrašnjost u kojoj ćete pronaći mješavinu retro stila s nekim futurističnim elementima. Klasični analogni mjerači nalaze se ispred upravljača, a velika Hellephant značka smještena je na sredini brojača okretaja.

image

1968. Dodge Charger 'Hellucination'

SpeedKore

Vidjeli smo mnoštvo restomodova kada su u pitanju muscle automobili, međutim, ovo je priča za sebe. Ralph Giles je također odgovoran za dizajn Dodge Magnuma, Chryslera 300C i osvježenog Dodge Vipera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:58