pogledajte video

Farovi na autu su vam potamnili? Sve imate kod kuće, možda ste čuli za ovaj trik koji vam može uštedjeti novac

Bez obzira na starost auta, održavanje plastičnih prednjih svjetala može biti izazovno. Zbog toga ruše na tehničkom

Čišćenje farova sa limunom i sodom bikarbonom

 Family Handyman

Svi mi više, manje, redovito peremo i održavamo naše limene ljubimce, ali jednu komponentu na njima može biti malo teže očistiti - prednja svjetla. Bez obzira na starost automobila, prednja svjetla mogu biti izazovna za održavanje jer s godinama potamne i postanu mutna.

Istina, na tržištu postoji nekoliko opcija za obnavljanje i poliranje automobilskih farova, uključujući i profesionalne usluge čišćenja prednjih svjetala ili njihovo poliranje. Ali prije nego što potrošite novac, postoji jednostavan trik za čišćenje koji bi vam mogao uštedjeti nešto novca - čišćenje prednjih svjetala limunom i sodom bikarbonom.

@christinanomura Saw a hack and had to test it out. It worked! ?? Cleaned both lights within 5 minutes #headlights #headlightscleaning #headlightsrestoration #headlightshack #carhacks #quickhacks ♬ Time After Time - Paratone

TikTokerica Christina Nomura podijelila je video jednostavnog načina poliranja prednjih svjetala upotrebom dvaju svakodnevna predmeta iz kuhinje - čišćenje prednjih potamnjelih svjetla s limunom i sodom bikarbonom? Jednostavno je kao što zvuči, a ovo su upute:

1. Prerežite limun na pola

2. Na polovicu limuna pospite veliku količinu sode bikarbone (Nemojte se iznenaditi ako čujete reakciju mjehurića od sode bikarbone na limunu)

3. Nježno istrljajte prednje svjetlo kružnim pokretima

4. Nakon što ste izribali cijeli far, isperite otopinu vodom i obrišite far ručnikom

5. Ponovite na drugom svjetlu, dodajući još sode bikarbone ako je potrebno

Nismo provjerili, ali navodno je učinkovito...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:31