MOTOSPORT

‘Formula 1 na ulicama‘: Red Bull s ciljem promocije vozio bolid od New Yorka do Floride

Od svih momčadi u Formuli 1, Red Bull sigurno zna kako se najbolje zabaviti sa svojim "umirovljenim" automobilima

Red Bull 'Race To Miami'

 YouTube Screenshot

Od svih momčadi u Formuli 1, Red Bull sigurno zna kako se najbolje zabaviti sa svojim umirovljenim automobilima. U prošlosti su izvodili zaustavljanja u boksu bez gravitacije, drigftali na hotelskom heliodromu na nadmorskoj visni od 213 m, a čak su se natjecali sa skijašima na planinama prekrivenim snijegom.

Sada, najnoviji Red Bullov štos dolazi u obliku promocije za nadolazeći Miami GP, a vozač Sergio "Checo" Perez jurio je bolidom od New Yorka do Miamija kako bi isprobao novu stazu. Videozapis počinje u New Yorku, u kojem ga šef tima Christian Horner uvjerava da je morao danas biti u Miamiju, umjesto u svibnju kada se utrka treba održati.

image

Red Bull 'Race To Miami'

YouTube Screenshot

Tada "Checo" uskače u bolid i počinje juriti prema Floridi, ali ne bez zaustavljanja kod trgovine u kineskoj četvrti kako bi kupio Red Bull, iako mu je to donijelo kaznu za parkiranje. Sljedeća stanica je bilo zaustavljanje u boksu kako bi zamijenio svoje gume. Vrijedi napomenuti kako bolid kojeg vozi Perez nije ovogodišnji konkurent, već je riječ o Red Bullovom RB7 iz 2011. godine u modernoj livreji tima.

image

Red Bull 'Race To Miami'

YouTube Screenshot

Ipak, možda je tako i bolje, jer možemo čuti veličastven vrisak V8 motora dok bolid juri gradskim ulicama. Možemo vidjeti i kako Perez vozi po cestama močvare američkog poluotoka, ali njegovu zabavu prekida aligator koji mu blokira put. Srećom, profesionalni wakeboarder i Red Bullov sportaš Parks Bonifay "slučajno" prolazi na brodu, i on pomaže Perezu.

image

Red Bull 'Race To Miami'

Red Bull

Nakon toga, "Checo" konačno dolazi do Miamija, ali zbog prvobitne zbrke dolazi do nedovršene staze. Međutim, to ga ne sprjećava da se brzo provoza dovršenim dionicama nakon što mu njegova ekipa u boksu otvori vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:35