SVJETSKA PREMIJERA

Foto, video: Novi električni Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron nude domet do 520 kilometara

S novim kompaktnijim električnim SUV modelima Audi širi svoju ponudu na donekle pristupačnije modele
Svjetska premijera Audija Q4 e-tron
 Audi

Audi je predstavio dva nova člana obitelji e-tron: Q4 e-Tron i njegovu sportskije oblikovanu "coupe" izvedbu Q4 e-Tron Sportback. S novim kompaktnijim električnim SUV modelima Audi širi svoju ponudu na donekle pristupačnije modele, a novi Q4 e-tron predstavlja najmanji električni Audi model do sada.

Za razliku od broj većeg SUV-a e-tron koji se temelji na arhitekturi MLB Evo koju koriste i Audi modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem, Q4 e-tron je izgrađen na Volkswagenovoj novoj MEB platformi samo za električna vozila na koju su već postavljeni njegovi SUV blizanci VW ID.4 i Škoda Enyaq, za razliku od kojih, kod novog Audija sve pršti od uzvišenosti i luksuza.

image
Svjetska premijera Audija Q4 e-tron
Audi

Poput ostalih električnih SUV-ova njemačkog proizvođača i Audi Q4 e-tron je dostupan s dvije vrste pogona: stražnjim ili integralnim, u potonjem slučaju sa sinkronim elektromotorom straga i asinkronim sprijeda. Napajat će se baterijama od 52 ili 77 kWh (neto, umjesto toga nominalne vrijednosti su 55 i 82 kWh) za maksimalni domet od 520 km, u varijanti s pogonom na stražnje kotače i baterijom od 77 kWh.

image
Svjetska premijera Audija Q4 e-tron, Anna Gasser austrijska snowboarderica i olimpijska prvakinja 2018.
Audi

Baterije s "paketnim" ćelijama koje isporučuje LG Chem i koji bi u budućnosti, o čemu je bilo riječi na VW Power Dayu prije nekoliko tjedana, mogli zamijeniti prizmatične ćelijske baterije. Ali još je rano o tome razgovarati. Što se tiče snage, novi Audi električni SUV bit će dostupan u verzijama sa 170, 204 i 299 KS, a potonja dolazi s pogonom na sve kotače.

image
Audi Q4 e-tron Sportback
Audi

Što se tiče vremena punjenja Audi Q4 e-tron puni se do maksimalne snage od 125 kW, zahvaljujući čemu za 10 minuta možete dobiti oko 130 km autonomije.Dakle po pitanju pogonske tehnologije Q4 e-tron je dijeli s ostalim SUV-ovima Grupe, no stilski se razlikuje ne samo od izgleda "rođaka", već čak i od ostatka serije e-tron.

image
Audi Q4 e-tron Sportback
Audi

Novi Q4 e-tron izgledom stvarno djeluje prilično različito od postojećih modela, a svjež dizajnerski jezik upućuje na zaseban stil.bNovi Q4 ima veliku rešetku od "jednog komada" koja je zatvorena, a standardno dolaze "tanka" diodna svjetla, dok LED Matrix tehnologija dolazi uz doplatu. Sa 16 svjetlosnih točaka za svaku optičku skupinu, svjetlosni se snop Matrix svjetala automatski prilagođava različitim situacijama, osvjetljavajući cestu i isključujući one dijelove koji bi mogli zaslijepiti ostale vozače.

image
Audi Q4 e-tron Sportback
Audi

Izvrsni su i podaci o aerodinamici: cx od 0,28 za e-tron, odnosno 0,26 za e-tron Sportback, što novi Audi između ostalog zahvaljuje i specifično oblikovanoj podnici i stražnjem spojleru. Po pitanju mjera, s duljinom od 4,58 metara, širinom od 1,86 metra i visinom od 1,63 te s međuosovinskim razmakom od 2,76 metra one ostaju kompaktne. Specifičnost vanjskog stila: paleta boja karoserije: novi Q4 e-tron će imati puno tonova na srebrnoj, sivoj i plavoj boji. Ništa posebno svijetlo ili kričavo, vjerojatno dajući naglasak linijama karoserije s izraženim blatobranima.

image
Audi Q4 e-tron
Audi

Što se tiče unutrašnjosti mnogo detalja iz kokpita novi električni model preuzima iz klasičnih modela dodajući namjenske elemente i rješenja omogućena odsutnošću brojnih mehaničkih dijelova poput ručica mjenjača i središnjeg tunela. Dakle pristup uređenju je potpuno drugačiji od onog što je Volkswagen namijenio svojom ID modelima gdje je sve potpuno drugačije nego u standardnim modelima s pogonom na unutarnje izgaranje.

image
Audi Q4 e-tron
Audi

Na nadzornoj ploči dominiraju dva ekrana: od 10,25 inča za instrumente te 10,1 inčni (11,6 kao opcija) za infotainment sustav. Pritom su ugrađeni svi sustavi koje nalazimo i u drugim Audi modelima s povezanim informacijsko zabavnim sustavom, kojim se može upravljati pomoću naprednih glasovnih naredbi, kompatibilnošću s Android Auto i Apple CarPlayom... Zatim je tu satelitska navigacija koja može planirati putovanja i na temelju stanja napunjenosti baterija i punionica na ruti.

image
Audi Q4 e-tron
Audi

Niže se nalaze fizičke komande za klima uređaj, dok se još niže nalazi "poluotok" na kojem su postavljeni birač brzina, tipka za pokretanje i ostale fizičke komande.Na upravljaču nema fizičkih kontrola već su za upravljanje zaslonima s instrumentima i raznim sustavima za pomoć u vožnji postavljene dodirne.

Veliku tehnološku inovaciju predstavlja AR Creator, sustav koji vam omogućuje projiciranje na vjetrobransko staklo puno više od klasičnih informacija normalnog head-up zaslona. Riječ je o sustavu proširene stvarnosti koji putem kamera i senzora prikazuje- na primjer - kartu navigacije s dinamičkim indikacijama. Cool.

image
Audi Q4 e-tron
Audi

Mnogo je pažnje posvećeno prostoru, kako za manje predmete zahvaljujući 24,8 litara koliko osiguravaju pretinci posvuda u putničkom prostoru te prtljažniku koji raspolaže obujmom od osnovnih 520 do maksimalnih 1490 litara, tako i za putnike sprijeda i straga.

Na koncu, ne nedostaje ni raznih sustava pomoći vozaču koji mogu računati na prednji radar, prednju kameru, četiri obodne kamere, dva stražnja radara i osam ultrazvučnih senzora. Nova Q4 e-tron raspolaže doista vrlo cjelovitim hardverskim paketom koji uključuje upozorenje na napuštanje trake, kočenje u nuždi, napredni prilagodljivi tempomat i još mnogo toga.

image
Audi Q4 e-tron
Audi

Tako recimo, zahvaljujući podacima navigacije i prometnih znakova, tehnologija Audija Q4 e-tron može vozaču, u područjima s određenim ograničenjima brzine ili u prisutnosti uskih zavoja, raskrižja ili u drugim situacijama, dati znak da slobodno skine nogu akceleratora, a ako slijedi savjete, sustav dalje samostalno upravlja usporavanjem i intenzitetom regenerativnog kočenja.

Od novog, dostupnijeg električnog modela u Audiju puno očekuju, a zasad su poznate tek cijene u Njemačkoj gdje početno model Q4 35 e-tron stoji od 41.900 eura (43.900 eura Sportback).

Podaci

Q4 35 e-tron

Motor sprijeda nema

Motor straga PSM 125 kW

Snaga 170 KS

Najveći okretni moment 310 Nm

0-100 km/h 9 sekundi

Najveća brzina 160 km/h

Punjenje 7,2 kW/100 kW

Snaga baterije 52 kWh

Doseg (Sportback) 341 km

Masa 1965 kg

Q4 40 e-tron

Motor sprijeda nema

Motor straga PSM 150 kW

Snaga 204 KS

Najveći okretni moment 310 Nm

0-100 km/h 8,5 sekundi

Najveća brzina 160 km/h

Baterija 77 kWh

Punjenje 11 kW/125 kW

Doseg (Sportback) 520 km

Masa 2095 kg

Q4 50 e-tron quattro

Motor sprijeda ASM 80 kW

Motor straga PSM 150 kW

Snaga 299 KS

Najveći okretni moment 460 Nm

0-100 km/h 6,2 sekunde

Najveća brzina 180 km/h

Baterija 77 kWh

Punjenje 11 kW/125 kW

Doseg (Sportback) 488 km

Masa 2210 kg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2022 10:43