StoryEditor
PREMIJERA

Foto, video: Osvježeni VW Tiguan dolazi s licem Golfa, a najveća su novost plug-in hibridna verzija te paklena R verzija s 320 KS

Nova Travel Assist funkcija s prilagodljivim tempomatom i sustavom zadržavanja u voznoj traci može raditi do 210 km/h
VW Tiguan 2020.
 VW

Nakon osvježenog modela Arteona i dodane nove varijante Shooting Brake u VW-u ne staju, pa su tako danas predstavili obnovljenu verziju SUV-a Tiguana kojeg u drugoj, aktualnoj generaciji poznajemo još od travnja 2016. godine. Podsjetimo, od kad se prva generacija 2006. pojavila na tržištu, VW je uz Golfa u kompaktnoj, u SUV klasi dobio još jednog bestsellera i od tada traje njegov meteorski uspjeh diljem svijeta. Volkswagen Tiguan je dosad pronašao 6 milijuna kupaca i  u 2019. je bio najprodavaniji model marke, a kako bi se nastavio taj uspjeh, sada je na revidiranoj verziji puno toga novog.

image
VW Tiguan 2020.
VW

Za početak, facelift mu dobro pristaje, primjećujemo prednje farove izvedene po uzoru na one kod Golfa VIII, a novi je i oblik maske hladnjaka te dizajn prednjeg branika kod kojeg su bočni otvori za hlađenje veći ili manji, ovisno o verziji. Straga su promjene manje uočljive u odnosu na dosadašnji model, no stražnji je branik sada dinamičnije oblikovan, a svjetla imaju novu atraktivniju grafiku. Ako ubrojimo i novi dizajn naplataka  tada možemo zaključiti kako paket novosti Tiguanu dobro pristaje.

U kabini se stil Volkswagena Tiguana nije puno promijenio u odnosu na trenutnu verziju, više je pažnje poklonjeno tehnologiji. Novi je 10-inčni zaslon multimedije te instrumenata iza upravljača, zajedno s novim dodirnim kontrolama za klima uređaj, grijanje sjedala i odmrzavanje stražnjeg stakla. Digitalizacija je prisutna i za upravljačem, koji je sada dostupan i s virtualnim tipkama.

image
VW Tiguan 2020.
VW

Kada je riječ o tehnologiji, Tiguan ima novi sustav multimedije s glasovnom kontrolom, spajanjem s više telefona i bežičnim App-Connectom.
Ostali istaknuti sadržaji uključuju nove presvlake i dezene sjedala, a novost je i sustav ambijentalne rasvjete s 15 boja. Kupci također mogu naručiti i vrhunski audio sustav Fender od 480W. Tehnički napredak kod novog Tiguana vidi se i kod sustava pomoći vozaču, a svi su prikupljeni pod imenom "IQ.Drive".

image
VW Tiguan 2020.
VW

Najvažnija novost koja je stigla jest Travel Assist funkcija s prilagodljivim tempomatom i sustavom zadržavanja u voznoj traci koji može raditi do 210 km/h. Međutim, nikad ne preuzima potpunu kontrolu već se zadržava na razini autonomije 2 kad tempomat koristi funkciju predviđanja, uz mogućnost čitanja cestovnih znakova i komunikaciju sa satelitskom navigacijom kako bi se automatski prilagodio ograničenjima brzine prisutnim u određenim područjima.

image
VW Tiguan 2020.
VW

U paketu za pomoć vozaču dostupno je i kočenje u nuždi koje su standardno, a sada je preciznije i bolje prepoznaje pješake.
Sigurnosti pridonose i prednji farovi koji se mogu naručiti u LED Matrix varijanti s 24 diode za svako svjetlo, a koja mogu isključivati samo neka područja kako ne bi zaslijepili  vozače iz suprotnog smjera, nastavljajući optimalno osvjetljavati cestu pred vozilom.

image
VW Tiguan 2020.
VW

Po prvi put Volkswagen Tiguan dolazi kao plug-in hibrid koristeći pogon iz Golfa GTE (1,4-litreni turbo benzinac i električni motor u kombinaciji) od 245 KS te mogućnošću vožnje samo na struju do 50 kilometara i do najviše 130 km/h. Kod druge nove verzije koja nosi oznaku "R" snaga je glavna nit vodilja, pa tako Tiguan R s 4Motion pogonom pokreće 2,0-litreni turbo benzinac od 320 KS.
R verzija Tiguana dolazi s još istaknutijim "ratničkim ukrasima" u obliku agresivno oblikovanih branika s velikim otvorima za hlađenje, naplataka od 21 cola, a tu su i kapacitetnije kočnice, niži ovjes, ispuh Akrapovič te sportska sjedala u kabini.

image
VW Tiguan 2020.
VW

Od ostalih paketa opreme u ponudi će se naći  Base, Life, Elegance i R-Line, sa standardnim 6,5 inčnim zaslonom multimedije, LED svjetlima i kočenjem u nuždi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 02:30