TESLA 3 IZ MUNCHENA

Foto, video: Ovo je novi BMW i4, električna limuzina s 523 KS i dometom od 590 km

Unutrašnjost nove električne limuzine, s obzirom na to da je predstavljen samo eksterijer, još uvijek ostaje nepoznanica
BMW i4
 BMW

Danas je predstavljen novi BMW i4, električna limuzina, a Bavarci su ispunili obećanje da će serijski model biti barem 85 posto nalik na prošlogodišnji BMW Concept i4.

Riječ je o prvoj električnoj limuzini BMW-a, te predstavlja alternativu Teslinom Modelu 3. Ččlan uprave BMW-a Pieter Nota najavio ga je kao “srce BMW-a, sada potpuno električno”.

“Svojim sportskim izgledom, najboljim u klasi i s nula emisija, BMW i4 pravi je BMW. Čini srce BMW-ove marke sada potpuno električnim” - rekao je na današnjoj premijeri Pieter Nota.

image
BMW i4
BMW

Prednja strana odrađena jepo uzoru na iX, stoga prevladavaju dva “bubrega” nalik rešetkama koji djeluju kao pokrivač za brojne senzore u vozilu. Međutim, ovo je vjerojatno jedina kontroverzna sličnost s BMW-ovim novim električnim SUV-om, jer je na i4 izbjegnuto eksperimentiranje bilo kakve vrste u dizajnu. Proporcije vozila sa sigurnošću se mogu nazvati klasičnima i tipičnima za coupe s četvero vrata.

image
BMW i4
BMW

BMW i4 bit će dostupan kasnije ove godine, s nizom različitih baterija - nudeći različite snage i domete vozila. Najsnažnija varijanta uključivat će moćnih 523 konjskih snaga, brzinu od 0 do 100 km/h za oko 4 sekunde, te domet od čak 590 kilometara!

image
BMW i4
BMW

Unutrašnjost nove električne limuzine, s obzirom na to da je predstavljen samo eksterijer, još uvijek ostaje nepoznanica. Međutim, s obzirom na očitu sličnost i4 sa serijom 4, za očekivati je kako će ga i4 pratiti i u dizajnu nadzorne ploče. Novitet je infotainment sustav iDrive 8 s kompletno redizajniranim sučeljem i značajkama poput bežičnog ažuriranja i veće sigurnosti na 14,9-inčnom zaslonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:25