ZA DLAKU

Gdje joj je bila pamet? Ženu koja je pretrčavala preko pruge dijelili milimetri od sigurne smrti!

Oglasio se i Pro Rail, koji navodi kako je više od jedne trećine kašnjenja vlakova izazvano ljudima koji hodaju uz ili preko kolosijeka
Screenshot incidenta
 YouTube Screenshot

Vidjeli smo mnogo videozapisa u kojima vozači pokušavaju projuriti preko pruge u trenutak kada vlak prolazi, dovodeći u opasnost ne samo sebe, već i one oko sebe. Sličan incident dogodio se na pružnog prijelazu u Nizozemskoj, ali nije uključivao vozača, već pješakinju.

Videozapis koji je nedavno objavljen na internetu postao je viralan, a prikazuju ženu koja trči preko željezničke pruge unatoč spuštenoj rampi. Odmah nakon što je prošla prugu, znatiželjno se okreće ulijevo i trčeći dolazi do pješačkog prijelaza koji se čini da se spaja izravno na željezničku stanicu.

Spuštena vrata sprječavaju ženu da dođe do stanice, nakon čega se okreće i odlučuje vratiti se putem kojim je došla. Uspaničena zbog brzog vlaka počinje trčati, te za samo nekoliko centimetara izbjegava nalet vlaka. Incident se dogodio na željezničkoj stanici u Ermelu u Nizozemskoj.

Oglasio se i Pro Rail, koji navodi kako je više od jedne trećine kašnjenja vlakova izazvano ljudima koji hodaju uz ili preko kolosijeka. 'Strojovođe su prisiljeni usporiti, a kontrola prometa nalaže sljedećim vlakovima da prolaze pješke kako bi spriječili daljnje nesreće, uzrokujući druga kašnjenja'.

Vlasti također svakodnevno patroliraju stazama i kaznit će ljudi koji prelaze prugu ili hodaju po njima sa 150 eura (1125 kuna). Zanemarivanje crvenog svjetla na pružnom prijelazu može dovesti do kazne od 250 eura (1785 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:27