FILMSKA ZVIJEZDA

‘General Lee‘ Dodge Charger iz 1969. godine iz TV serije ‘Dukes of Hazzard‘ ide na aukciju!

Iako je automobil prepoznatljiv po popularnoj seriji, povezan je i s jednom od najstrašnijih kampanja ljudske patnje
1969 Dodge Charger ‘General Lee‘
 Worldwide Auctions

Dodge Charger iz 1969. godine koji uz sebe ima licencu Warner Brothersa za svoju ulogu u TV serijalu ‘Dukes of Hazzard‘ uskoro ide na prodaju. Automobil ima i potpise zvijezda John Schneidera, Tom Wopata, Catherine Bach, James Besta, Ben Jonesa i drugih članova postave.

image
1969 Dodge Charger ‘General Lee‘
Worldwide Auctions

Naime, riječ je o jednom od ukupno dvanaest automobila koji su korišteni za snimanje u razdoblju od 1980. do 1985. godine. Između ostaloga, korišten je i u promotivnim materijalima te na događajima u SAD-u i Kanadi, stoga će Charger zasigurno dobiti pažnju ljubitelja kultne serije.

Iako se ovaj Charger nikada nije pojavio na ekranu, to je vjerojatno dobra stvar zato što je serija poznata po divljim vožnjama i uništavanju Chargera, zbog čega je korišteno mnogo primjeraka.

‘Ovdje je jedno od najprepoznatljivijih ‘poznatih‘ vozila, koje su vidjeli milijuni diljem svijeta, a koje ima svoje povijesno mjesto u tadašnjoj popularnoj kulturi. Automobil je većinu posljednjih dvadeset godina proveo u muzejskom okruženju, a samo se povremeno koristio za posebne događaje‘, izjavio je John Kruse, direktor i aukcionar Worldwide Auctionsa.

image
1969 Dodge Charger ‘General Lee‘
Worldwide Auctions

Međutim, tu je i tamna strana. Iako je automobil prepoznatljiv po popularnoj seriji, povezan je i s jednom od najstrašnijih kampanja ljudske patnje, zbog svog imena i zastave Konfederacije na krovu. Vjerojatno je riječ o rehabilitaciji imidža Konfederacije.

Hoće li zloglasni imidž automobila utjecati na cijenu, i kako, ostaje nejasno. Brojne države SAD-a prestale su s proizvodnjom registarskih tablica s borbenim zastavama Konfederacije, a NASCAR je istu zabranio na svojim događanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:21