VIDEO

Godzilla nije mit: Ovaj prerađeni Skyline R32 isporučuje preko 1000 KS i jedan je od najbržih

Silovitu brojku KS bez problema trpi sekvencijalni mjenjač sa šest stupnjeva, a ugrađen je i novi sustav dovoda goriva

Nissan Skyline GT-R R32

 YouTube Screenshot

Malo automobila uživa toliku reputaciju na aftermarket sceni kao Nissan Skyline GT-R, bez obzira na njegovu generaciju. Prijeđimo odmah na stvar, ovaj R32 primjerak podešen je da isporučuje preko 1000 KS, pri čemu je jedan od najbržih koji postoje.

Videozapis AutoTopNL-a daje nam uvid u ovo 'čudovište', a doznajemo kako je iz Japana uvezen u Ujedinjeno Kraljevstvo 2007. godine. Opremljen je Veilside paketom proširene karoserije, a također je presvučen wrap-folijom i sjedi na setu zadivljujućih kovanih trodijelnih naplataka.

image

Nissan Skyline GT-R R32

YouTube Screenshot

Možda su najimpresivnije modifikacije učinjene ispod poklopca motora na famoznom RB26. Motor u potpunosti koristi kovane dijelove, uključujući klipove, šipke, ARP klinove, vijke i brtve, a tu je i jedan Garrettov G35-1050 turbopunjač. Silovitu četveroznamenkastu brojku bez problema trpi sekvencijalni mjenjač sa šest stupnjeva, a ugrađen je i unaprijeđeni sustav goriva.

image

Nissan Skyline GT-R R32

YouTube Screenshot

Sve u svemu, ovaj R32 GT-R sposoban je za više od 1000 KS i 976 Nm okretnog momenta, iako vlasnik ovog projekta navodi kako želi još više snage. Test na cesti zabilježio je nevjerojatno ubrzanje od 100 do 200 km/h od 3,95 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 302 km/h, iako je Skylineov analogni mjerač graviran do 180 km/h.

image

Nissan Skyline GT-R R32

YouTube Screenshot

Osim performansi, zadivljujuće su i note motora i ispušnog sustava. Zvuk je nevjerojatan, a promjene brzina sekvencijalnim mjenjačem djeluju kao 'šlag na torti'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:17