VIDEO

Grad ga ignorirao, pa je uzeo stvar u svoje ruke: Čovjek sam postavio ‘ležeće policajce‘

Corey Starkey odlučio je usporiti promet u svom susjedstvu s parom prijenosnih ‘ležećih policajaca‘

Ležeći policajci

 YouTube Screenshot

Vozači koji prebrzo voze na javnim cestama mogu stvoriti problem ne samo policiji. U predgrađima i na stambenim ulicama, prebrza vožnja može predstavljati stvarnu sigurnosnu opasnost i taj je strah naveo par da preuzme stvari u svoje ruke. Nakon što su im službenici rekli da je njihov zahtjev za usporenje brzine odbijen, sami su ga stavili.

Corey Starkey iz O’Fallona u Missouriju kaže da je tražio od grada da u njegovu ulicu postavi "ležeće policajce". Prema njegovim riječima, ima previše prometa, a taj se promet prebrzo odvija njegovom cestom da bi se osjećao sigurnim puštajući svoju djecu da se igraju na ulici. Grad je odbio njegov zahtjev pa je kupio svoj.

Par gumenih "ležećih policajaca" su prijenosni pa ih stavlja van kada se njegova djeca igraju na ulici i kaže da ih uklanja kada su djeca u kući. Osim neravnina, postavlja čunjeve i dodatne znakove kako bi potaknuo vozače da uspore.

Prema Tonyju Michalki, glasnogovorniku grada O‘Fallona, "to je protuzakonito, ne možete staviti ništa, bilo kakve mjere treće strane na ceste... da ometaju promet", kaže on. Čini se da Starkey to razumije i jednostavno ga nije briga. "Ako prođete ovuda, mi ćemo vas usporiti", rekao je za FOX 2 News.

Također je vrijedno napomenuti da iako se "ležeći policajci" općenito smatraju smatraju sigurnim uređajima za kontrolu prometa, to zapravo nije uvijek točno. Zapravo, prošle smo godine govorili o tome kako loše konstruirani ili loše postavljeni ležeći policajci zapravo mogu predstavljati veliku sigurnosnu opasnost. Iako se čini da ovaj ovdje ne predstavlja opasnost, ipak je sve samo ne legalan.

Tek će se vidjeti kako će se gradske vlasti nositi s ovom situacijom. Moguće je da bi mogli ponovno razmotriti Starkeyin zahtjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:36