TALENT S ISTOKA

Guanyu Zhou se pridružuje Alfa Romeo Racingu i postaje prvi kineski vozač u Formuli 1

On je trenutno testni vozač Renaultove momčadi Alpine, a natječe se i u Formuli 2 gdje je drugi dvije utrke prije kraja sezone

Guanyu Zhou

 Profimedia

Guanyu Zhou (22) će sljedeće sezone voziti za momčad Alfa Romeo i tako će postati prvi kineski vozač u Formuli 1, objavila je švicarska ekipa.

On je trenutno testni vozač Renaultove momčadi Alpine, a natječe se i u Formuli 2 gdje je drugi dvije utrke prije kraja sezone. Momčadski kolega bit će mu iskusni Finac Valtteri Bottas, koji dolazi u Alfa Romeo nakon pet godina u Mercedesu.

image

Guanyu Zhou

Profimedia

"Od malena sam sanjao da se popnem u ovom sportu najviše što mogu i sada se ti snovi ostvaruju. Biti prvi kineski vozač u Formuli 1 veliki je napredak za povijest kineskog motosporta", priopćio je Guanyu Zhou.

Komentirajući potpisivanje, Frédéric Vasseur, direktor tima Alfa Romeo Racinga, rekao je: "Zadovoljstvo je poželjeti dobrodošlicu Guanyu Zhouu u Alfa Romeo Racing Orlen. On je vrlo talentiran vozač, što su pokazali njegovi rezultati u F2, i veselimo se što ćemo pomoći da njegov talent još više procvjeta u Formuli 1. Ponosni smo na našu postavu za 2022. i uvjereni smo da će Zhou uspostaviti vrlo uspješno partnerstvo s Valtterijem.”

Zhou, koji je višestruki pobjednik utrka u F2 i trenutno drži drugo mjesto na ljestvici F2 prvenstva 2021., rekao je da je najava ostvarenje sna: “Sada je san stvarnost. Osjećam se dobro pripremljenim za golem izazov Formule 1, vrhunca automoto sporta, zajedno s dokazanim talentom svjetske klase Valtterijem Bottasom.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:27