PREMIJERA

Hoće li i u Europu? Suzuki u Indiji predstavio urbani SUV Fronx, broj manji od Grand Vitare

Novi model izgleda kao sportskija i manja Grand Vitara, a dostupan je s modernim blagim hibridnim pogonom

Suzuki Fronx

 Suzuki

Suzuki nastavlja širiti svoju ponudu SUV vozila, a najnoviji model je potpuno novi Fronx koji je predstavljen na Auto Expu u New Delhiju u Indiji. SUV sportskog izgleda temelji se na kompaktnom modelu Baleno, preuzimajući stilske elemente veće Grand Vitare (ne prodaje se u Europi).

Suzuki Fronx je dugačak 3995 mm, širok 1765 mm i visok 1550 mm s međuosovinskim razmakom od 2520 mm. To ga čini 5 mm dužim, 20 mm širim i 50 mm višim od Suzuki Balena, s identičnim međuosovinskim razmakom. Svi gore spomenuti modeli temelje se na najnovijoj evoluciji Suzukijeve Heartect arhitekture koja podupire većinu njegove ponude.

Suzuki tvrdi da Fronx cilja na "mlade kupce koji se žele istaknuti". Prednji dio izgleda slično Grand Vitari s podijeljenim prednjim svjetlima, kromiranim umetkom na rešetki i zaštitnom pločom u aluminijskom stilu. Profil je ipak sportskiji, zahvaljujući naglašenim branicima i stražnjim ramenima, stavljajući veći naglasak na 17-inčne aluminijske naplatke.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Straga, nakošeno stražnje staklo prekriveno krovnim spojlerom je Suzukijev prvi pokušaj u trendu coupe-SUV. Model dolazi opremljen LED stražnjim svjetlima pune širine i prilično velikom zaštitnom pločom u aluminijskom stilu koja služi i kao difuzor.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Dvobojna armaturna ploča izgleda slično Balenu, ali ima nešto skuplji izgled s mat završnom obradom poput kovanog metala i srebrnim umetcima visokog sjaja. Središnji dio je 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir za infotainment koji je kompatibilan s bežičnim Apple CarPlayom i Android Autom.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Ostale značajke uključuju head-up zaslon, kameru od 360 stupnjeva, podlogu za bežično punjenje, audio sustav tvrtke Arkamys, ventilacijske otvore za klima uređaj na stražnjim sjedalima, šest zračnih jastuka i niz značajki povezanog automobila.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Suzuki Fronx dostupan je s dvije benzinske opcije. 1,0-litreni Boosterjet motor K-serije s turbopunjačem opremljen blagom hibridnom tehnologijom proizvodi 100 KS (74 kW) i 148 Nm okretnog momenta. Uparen je s peterostupanjskim ručnim ili šesterostupanjskim automatskim mjenjačem koji snagu šalje na prednju osovinu.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Zatim, tu je opcija Baleno atmosferskog 1,2-litrenog Dual Jet motora serije K sa start-stop sustavom i bez električne pomoći, snage 90 KS (66 kW) i 113 Nm okretnog momenta. Opet, snaga se prenosi na prednje kotače putem ručnog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa ili automatskog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa AGS.

image

Suzuki Fronx

Suzuki

Suzuki je potvrdio da će se Fronx izvoziti na tržišta izvan Indije, uključujući Afriku i Latinsku Ameriku. Ono što ne znamo jest hoće li postati dostupan u Europi, gdje bi mogao premostiti jaz između Ignisa i Vitare, kao novi natjecatelj u rastućem B-SUV segmentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:09