ZADNJA NAJAVA

Honda objavila video: Novi najbrži Civic Type R bit će potpuno otkriven za tjedan dana

Još se ne znaju detalji o novom modelu no sigurno je da će imati prednji pogon i da će biti brži najbrži auto u svojoj klasi

2023. Honda Civic Type R

 Honda

Honda Civic Type R, jedan od najcjenjenijih kompaktnih sportskih automobila dobit će novo izdanje 20. srpnja, a japanski proizvođač ga najavljuje već šest mjeseci raznim teaserima. Zadnji u nizu je video na kojem se vide obrisi budućeg modela ali i snimke zakamuflirane verzije na trkaćoj stazi. Honda je u tom videu objavila i datum kada će potpuno otkriti novi model.

Datum premijere 20. srpnja poklapa se s datumom kojeg je prije 53 godine Apolo 11 sletio na mjesec, no nije sigurno hoće li prezentacija imati kakve veze s ovim povijesnim događajem. Slijetanje na mjesec je svakako bilo važan događaj za čovječanstvo, no premijera novog Type R-a je podjednako važna za Hondu. Ovo će vjerojatno biti posljednji klasični Type R prije nego što ga zamijeni iduća električna verzija Civica.

image

2023. Honda Civic Type R

Honda

Iako se još ne znaju detalji o novom modelu sigurno je da će imati prednji pogon i da će biti brži od bilo čega što smo u ovoj klasi dosad vidjeli. Honda je to najavila već u travnju kada su objavili da su s ovim modelom srušili rekord za automobile na prednji pogon na stazi u Suzuki. Novi rekord je brži za sekundu od starog kojeg je postavila Honda Civic prošle generacije. Očekuje se da će snaga biti negdje na razini aktualnog modela koji ima 320 KS.

image

2023. Honda Civic Type R

Honda

Prošlog tjedna na internetu je procurila informacija da će Honda nuditi pet boja za novi automobil: crnu, bijelu, sivu, crvenu i plavu. Dizajn bi trebao biti baziran na Civicu 11. generacije koji će dobiti mnogo sportskih dodataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 01:12