POGLEDAJTE VIDEO

Ilegalna utrka pošla po zlu: Dodge Viperom se utrkivao s Integrom DC2 pa se zabio u stup

Viper se našao pored modificirane Honde na semaforu, gdje je obračun V10 motora i VTEC-a, koji traje 25 godina, dobio vrhunac

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Na YouTubeu se pojavio video nečeg što izgleda kao ilegalna utrka legendarnih automobila iz 90-ih, koji je ujedno i zabilježio posljednje trenutke ovog crvenog Vipera dok se bori protiv sportske Honde (Integre). Kao što se može naslutiti, stvari nisu završile dobro za vozača Vipera.

Nemamo sve detalje o ovom nesretnom ishodu, ali znamo da se dogodio u Daytoni, (Ohio). Vjerojatno se na tom području prošlog vikenda održao sastanak entuzijasta, i kao što je običaj na takvim događanjima, ljudi su snimali dok su sudionici odlazili s okupljanja. U tom trenutku, Viper prve generacije našao se pored modificirane Integre na semaforu. Tu je obračun V10 motora s golemim momentom i VTEC-a dobio vrhunac.

Nakon što Viper prolazi raskrižje, vidimo kako vozač gubi kontrolu nad automobilom i naglo skreće udesno, zabijajući se u stup.

Zatim snimatelj dolazi blizu razbijenog automobila, pokazujući značajna oštećenja na haubi i prednjoj maski. Što se dogodilo? Naime, komentatori su rekli da je vrijeme bilo prohladno, što nikako nije dobro za prianjanje kod automobila sa stražnjim pogonom i velikim okretnim momentom bez kontrole proklizavanja.

Dio ceste također skreće blago udesno, pa bismo rekli da je vozač Vipera naglo pritisnuo gas nakon što je prebacio u drugu brzinu. Kad se sve zbroji, imate recept za katastrofu. Očito nam je drago čuti da u nesreći nema ozlijeđenih, no možda se ovakve stvari ne bi trebale raditi na javnoj cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 12:14