VIDEO

Imate problem s paralelnim parkiranjem? Instruktor pokazao jednostavan trik koji funkcionira

Instruktor vožnje podijelio je genijalan trik koji pomaže vozačima koji uč paralelno parkirati iz prvog pokušaja

Paralelno parkiranje (ilustracija)

 TikTok Screenshot

Zamršeni manevar paralelnog parkiranja može biti zastrašujući za one koji prvi put voze, a može koštati i pada na vozačkom ispitu.

Ali jedan je instruktor podijelio svoju metodu za svladavanje tehnike s lakoćom, tako da možete ‘skliznuti‘ na parkirno mjesto bez muke.

Pod TikTok računom @thecompletetheorytestkit, instruktor je objasnio da svi vozači početnici moraju shvatiti što su "referentne točke". One su bitne za one koji uče voziti, ali jednom kad to naučite nećete se morati toliko oslanjati na njih. "Puno je lakše ako imate jasne referentne točke tako da prvi put završite u dobroj poziciji", rekao je.

U videu postoji i odricanje od odgovornosti da će se referentne točke razlikovati ovisno o vrsti automobila koji imate, što bi vozači trebali imati na umu. Prije svega, morate voziti pored parkiranog vozila, zaustavljajući se oko metar od njega ili u ravnini s automobilom ili neposredno ispred njega.

Zatim trebate povući ručnu kočnicu i odabrati mjenjač za vožnju unatrag, ali prije nego što nastavite morate se uvjeriti da nema opasnosti u blizini. Kada je sve jasno, možete početi polako voziti unatrag dok ne uočite prvu referentnu točku, a to je kada je stražnji dio drugog vozila na pola puta preko vašeg stražnjeg prozora, prema instruktoru.

Nakon što ste provjerili svoj desni mrtvi kut možete početi skretati ulijevo, instruktor je pokazao koliko je tehnika jednostavna okretanjem kotača samo jednom. Instruktor tada nastavlja vožnju unatrag, pazeći na bilo kakvu opasnost, sve do druge referentne točke.

Nakon što više ne vidite rubnjak u lijevom zrcalu, možete skrenuti udesno. Zatim, kada je vozilo paralelno s rubnikom, možete jednom skrenuti ulijevo i nastaviti voziti unatrag ravno dok ne budete u ispravnom položaju.

Koristan trik skupio je 5000 lajkova otkako je prvi put objavljen i pogledan je gotovo 127.000 puta.

Mnogi TikTokeri pohrlili su u komentare, hvaleći jednostavnost tehnike, jedan je rekao: "Genijalan video", dok je drugi tvrdio: "Ovako je mene naučio moj instruktor vožnje". Drugi još uvijek nisu bili sigurni u trik, a jedan je napisao: "Mrzim ovaj manevar, praktički nije tako jednostavan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:08