SAVJETNIK AUTO KLUBA

Isplati li se štedjeti? Veliki test guma pokazao šokantnu razliku između jeftinih i premium marki

Koju biste gumu trebali odabrati koja je približna kvaliteti vrhunske marke? Jesu li jeftine gume dovoljno dobre da budu sigurne?

Test guma

Gume su jedan od najvažnijih dijelova automobila koji ne bi trebao biti predmet kompromisa. Ali ako ste ograničeni proračunom, koju biste gumu trebali odabrati koja je približna kvaliteti vrhunske marke? Još važnije, jesu li jeftine gume dovoljno dobre da budu sigurne?

YouTube kanal Tyre Reviews ima za cilj odgovoriti na ova pitanja u svojem najnovijem videu. Gornji video prikazuje test guma uspoređujući osam jeftinih guma. Jeftine gume bile su Nankang Econex NA1, Davanti DX390, Winrun R330, Tomket Sport Series 1, King Meiler Sport 1 KM, Triangle SporteX TH201, Maxtrek MAXIMUS M1 i Double Coin DC99.

U međuvremenu, Continental PremiumContact 7 također je bio prisutan kako bi služio kao mjerilo za pristupačne marke. Prezenter je objasnio da test nije samo da se odredi najbolja guma, već i da se utvrdi koliko je bolja premium guma.

image

Kočenje pri mokrim uvjetima

YouTube Screenshot

Test je započeo demonstracijom kočenja na mokroj podlozi, gdje je premium Continental Premium Contact 7 korišten kao mjerilo. Zatim je testirano ostalih osam guma, a rezultati su pokazali značajnu razliku. Jeftine gume imale su dulji put kočenja i bile su manje predvidljive, što je moglo uzrokovati nesreće.

image

Kočenje pri mokrim uvjetima

YouTube Screenshot

Testirana je i upravljivost na mokrom, a rezultati su pokazali da je Continental Premium Contact 7 i dalje najbolji, dok je guma Tomcat bila druga. Prema riječima voditelja, "razlika između premium gume i najbolje jeftine gume bila je manja od razlike između najbolje i najlošije jeftine gume".

image

Upravljanje u suhim uvjetima

YouTube Screenshot

Utvrđeno je da je guma Nankang dobra, ali je imala problema s preupravljanjem. Guma Double Coin bila je guma s najgorim performansama, s velikom količinom podupravljanja i povremenog preupravljanja.

image

Kočenje pri suhim uvjetima

YouTube Screenshot

Na kraju je voditeljica istaknula važnost odabira gume s aspekta sigurnosti, bila ona proračunska ili premium. Testovi kočenja i upravljanja na mokrom su zaključili zašto su vrhunske gume vrijedne ulaganja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:55