MANJE JE VIŠE!

Izbacivanjem središnjeg zaslona kupcima zapravo ponudili više, a uštedili!

Dok je trenutni trend na tržištu pokazivanje mišića natjecanjem tko će imati veći zaslon, Dacia je ponudila jednostavno rješenje
Dacia Media Control

Danas svi novi automobili dolaze barem s jednim zaslonom i infotainment sustavom. Dok je trenutni trend na tržištu pokazivanje mišića i natjecanje tko će imati veći zaslon, više zaslona ili bolje značajke infotainment sustava Dacia je ponudila jedno sasvim jednostavno, ali zanimljivo rješenje.

image
Dacia Media Control

Infotainment sustav pod nazivom "Media Control" u centar stavlja vozačev smartphone kojeg pametni sustav pretvara u potpuni infotainment centar. Pokretanje "Media Controla" započinje preuzimanjem aplikacije koja je prilagodljiva i omogućava stvaranje prečaca do najdražih značajki infotainment sustava. Vozači svoj smartphone putem bluetootha povezuju s automobilom i postavljaju ga u univerzalni utor na sredini kontrolne ploče automobila.

image
Dacia Media Control

Stavljanje smartphonea u centar infotainment sustava omogućava sve tradicionalne značajke, kao i neke posebne poput korištenja raznih aplikacija za navigaciju dostupnih na smartphone-u, koje nisu inače dostupne u klasičnim infotainment sustavima u automobilima. Cijeli sustav se može kontrolirati i putem kontrola na upravljaču što olakšava promjenu pjesama, radio stanica i ostale značajke koje se često koriste u vožnji. Sigurni smo da će i drugi proizvođači s vremenom ponuditi ovakve opcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:29