POŠAST NA ULICAMA

Izludili prave vozače: Cruiseovi samovozeći automobili stalno blokiraju promet u San Franciscu

Dva autonomna Chevroleta Bolt taksija viđena su parkirana nasred ceste u blizini prometnog raskrižja sa svjetlima upozorenja

Screenshot incidenta

 Web Screenshot

Više Cruise autonomnih automobila uočeno je kako blokira prometne trake u San Franciscu i izluđuju prave vozače. Dva autonomna Chevroleta Bolt taksija viđena su parkirana nasred ceste u blizini prometnog raskrižja sa svjetlima upozorenja. Navodno, automobili zauzimaju previše prostora i onemogućavaju drugim sudionicima u prometu siguran prolaz.

Na drugom mjestu u gradu, još jedan Cruiseov Bolt je zaustavljen na pola puta u traci za autobuse, zbog kojeg je vozač autobusa morao manevrirati oko njega. Još jedan autonomni automobil viđen je kako miruje nasred ceste sa "sva četiri" i glazbom iz radija, iako u njemu nije bilo nikoga.

image

Cruise Chevrolet Bolt

Cruise

Glasnogovornik Cruisea rekao je za SFGate da je do ovoga došlo zbog tehničkih problema, iako nije precizirao što je točno pošlo po zlu. Sjedište Cruisea je u San Franciscu, a tim za oporavak je poslan da se pozabavi automobilima u roku od 20 minuta, kažu iz tvrtke.

"Sigurnost je glavno načelo svega što radimo", rekao je Cruise u izjavi. „To znači da ako naši automobili naiđu na situaciju u kojoj ne mogu sigurno nastaviti, oni se zaustavljaju i pale svoja svjetla za opasnost, a mi ih ili ponovno aktiviramo ili servisiramo što je brže moguće".

"To može biti zbog mehaničkog problema kao što je probušena guma, stanje ceste ili neki drugi tehnički problem. Radimo na smanjenju učestalosti ovoga i ispričavamo se svima".

Ovo nije prvi put da su Cruiseovi automobili izazvali prometni kaos u San Franciscu. Više od desetak automobila blokiralo je promet u srpnju, a u svibnju je jedan automobil zapriječio put vatrogasnom vozilu, odgodivši njegov dolazak na mjesto nesreće. To je rezultiralo ljudskim ozljedama i materijalnom štetom. U još jednom odvojenom incidentu u travnju, policajci su zaustavili Bolt jer je noću vozio bez upaljenih svjetala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:49