ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Iznenađeni? Evo koliko KS je izgubio 20 godina star Ford Mondeo sa 241.000 kilometara na brojčaniku

Ispod poklopca se nalazi 2,5-litreni V6 atmosferski motor koji je, kada je izašao iz tvornice, brojao 202 KS uz 235 Nm okretnog momenta. Koliko KS je i dalje prisutno? DriveTribe je Mondeo odvezao na valjke gdje su došli do sljedećih brojki...
Mondeo DriveTribe
 DriveTribe

Znamo da automobili s vremenom gube snagu, a stvar je posebno izražena kod modela starijih od 20 godina koji pritom imaju pozamašan broj kilometara na brojčaniku. Britanski DriveTribe odlučio je provjeriti upravo jedan takav primjerak koji su kupili za šaku novaca na oglasniku. Riječ je o Fordu Mondeo ST200, sportskoj izvedbi osvježene prve generacije modela. Model u pitanju proizveden je 200. godine, a trenutno na brojčaniku stoji 241.000 kilometara. Poprilična brojka. Ispod poklopca se nalazi 2,5-litreni V6 atmosferski motor koji je, kada je izašao iz tvornice, brojao 202 KS uz 235 Nm okretnog momenta. Koliko KS je i dalje prisutno? Drivetribe je Mondeo odvezao na valjke gdje su došli do sljedećih brojki:

Kao što ste mogli vidjeti u videu, rezultati su pokazali da je u 20 godina automobil izgubio 33 KS, odnosno sada broji 169 KS...Ekipa iz Drivetribea odlučila je sada krenuti s pravim pothvatom – spomenuti Mondo će urediti, zamijeniti mu sve komponente koje su zrele za izmjenu, te će se javiti povratno s novim brojkama. U svakom slučaju, pratit ćemo ovaj projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:55