VIDEO

Je li novi Porsche Cayenne Turbo GT najbolji izvedbeni SUV kojeg novac trenutno može kupiti?

Čini se kako je Porsche odlučio uzeti sličan pravac kao Lamborghini, prije nego što je prošlog mjeseca predstavio Cayennea Turbo GT-a
Porsche Cayenne Turbo GT
 YouTube Screenshot

Od kada je predstavljen, Lamborghini Urus postao je kralj SUV-ova zahvaljujući 4,0-litrenom V8 s parom turbopunjača. Matt Farah s YouTube kanala TheSmokingTire imao je priliku testirati najnovijeg Porscheovog super SUV-a, Porschea Cayennea Turbo GT-a.

Naime, čini se kako je Porsche odlučio uzeti sličan pravac kao talijanski proizvođač, te je prošlog mjeseca predstavio Cayennea Turbo GT-a, koji je dostupan samo u coupe izvedbi s Turbo i Turbo S E-Hybrid značkama.

Novi super SUV koristi isti pogonski sklop kao i popularni Urus – 4,0-litreni V8 s dva turbopunjača koji proizvodi više od 650 KS i 850 Nm okretnog momenta. Iako su brojke manje od Urusa i svog hibridnog brata, prednost Turbo GT-a je usmjerenost na trkaću stazu.

Super SUV je čak 17 milimetara niži od Turbo Coupea, koristi 15 posto čvršći zračni ovjes i Active Suspension Management (PASM), te Dynamic Chassis Control (PDCC) sustave. Tu je i Power Steering Plus te zakretanje stražnje osovine. Prednji kotači su također širi te imaju 0,45 stupnjeva dodatnog negativnog nagiba.

image
Porsche Cayenne Turbo GT
YouTube Screenshot

Farah je, nakon testnih vožnja po kanjonima Los Angelesa, zaključio kako ‘nikada nije vozio SUV koji ima tako dobru upravljivost, uključujući i Urusa. U zavojima je sposoban skretati doista zapanjujućom brzinom. Motor je odličan, a vožnja je također izvrsna‘.

S nekoliko manjih pritužbi na strani, poput buke koju stvara vjetar, Cayenne Turbo GT je možda najbolji izvedbeni SUV kojeg trenutno novac može kupiti, zaključio je Matt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:55