SKUPA SCENA

Jeste li znali da su tijekom snimanja ‘Vuka s Wall Streeta‘ uništili pravog Lamba Countacha?

Lamborghini Countach bio je pravi tijekom snimanja kultne scene u kojoj je Leonardo DiCaprio pod snažnim utjecajem narkotika

Lamborghini Countach 25th Anniversary, Vuk s Wall Streeta

 YouTube Screenshot

Filmski automobili često vode slavan, ali kratak život kao jedna od zvijezda filma. Automobili koji se koriste tijekom snimanja filma čestu su ‘zlostavljani‘ i u njima su izvođene vratolomije. U normalnim okolnostima replika kaskadera obavila bi prljavi posao sudara ili oštećenja.

No u slučaju Vuka s Wall Streeta, Lamborghini Countach 25th Anniversary bio je pravi tijekom snimanja kultne scene u kojoj je Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) pod snažnim utjecajem narkotika.

image

Lamborghini Countach 25th Anniversary, Vuk s Wall Streeta

Web Screenshot

Spajanje prethodnih izvještaja iz tog vremena otkriva zanimljivu priču. Film, kojeg je režirao Martin Scorsese, prikazuje nekoliko automobila iz ere 80-ih i 90-ih, uključujući Ferrari Testarossu, R129 Mercedes SL i naizgled pravi Lamborghini Countach 25th Anniversary.

Scena o kojoj je riječ uključuje glavnog lika filma, Jordana Belforta, zloglasnog trgovca dionicama koji se obogatio nemoralnim shemama trgovanja, kako vozi svoj Countach kući nakon što se slučajno predozirao "quaaludesima". I malo je reći da DiCaprio odlični glumi lika.

Quaaludes su očito droga iz 80-ih, tako da filmska referenca na njih ima itekako smisla. Ono što nema smisla je potreba za korištenjem pravog Countacha, posebno tako rijetkog kao što je 25th Anniversary. Da bi stvar bila još gora, primjerak korišten u filmu navodno je imao 11.000 kilometara na satu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:21