PRERADE

Kad je tuning u pitanju, ova Toyota Celica iz 1977. s motorom od Honde S2000 je nenadmašna!

Vlasnik je otkrio kako ga je kupio bez da ga je vidio 2010., i otkrio kako ima mnogo hrđe...

1977. Toyota Celica

 YouTube Screenshot

Nevjerojatna Toyota Celica koju pokreće motor s visokim brojem okretaja Honde S2000 stigla je na eBay aukcijsku platformu i traži novi dom. Riječ je o modelu iz 1977. godine, ali nije nalij ni jednoj drugoj jer je potpuno restaurirana i sveobuhvatno modificirana.

Dok je sredinom 2020. godine razgovarao s poznatim automobilskim fotografom Larryjem Chenom o automobilu, vlasnik je otkrio kako ga je kupio bez da ga je vidio 2010., i otkrio kako ima mnogo hrđe. U to vrijeme pod haubom je već bio motor iz S2000, a automobil je na kraju ogoljen kako bi se popravili svi zahrđali dijelovi.

image

1977. Toyota Celica

YouTube Screenshot

Nakon što je popravljena podloga automobila, sve je ponovno sastavljeno i postavljen je set proširenih lukova kotača. Celica je dobila novu nijansu Midnight Purple III, koju je proslavio Nissan Skyline R34 GT-R.

image

1977. Toyota Celica

YouTube Screenshot

Napravljene su razne druge nadogradnje. Na primjer, ima elektronički kontrolirani ovjes zračnih jastuka s Bilstein amortizerima, zakretne šipke, nove poliuretanske čahure i set 16-inčnih BBS RS naplataka sa završnom obradom Black Solar Rain nijanse.

image

1977. Toyota Celica

YouTube Screenshot

2.2-litreni atmosferski četverocilindrični motor iz S2000 također je modificiran. Dobio je poklopac ventila, nosače motora, poklopac ulja, poklopce zavojnice i poklopac hladnjaka u Neo Chrome završnoj obradi. Što se tiče sustava prijenosa, Celica koristi isti ručni šeststupanjski mjenjač kao i S2000, ali ga spaja s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem iz Toyote AE86.

image

1977. Toyota Celica

YouTube Screenshot

Kabina nije nimalo nalik onoj u standardnoj Celici. Među bitnijim modifikacijama su paneli vrata, obloga glave, središnja konzola i instrument-ploča obrubljena kožom od antilope. Tu je i set sjedala Bridge Stadia Venus II, ljubičasti detalji od karbonskih vlakana i novi trokraki upravljač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:25